Ο δημιουργός του Gmail λέει ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να διαταράξει την επιχείρηση της Google εντός δύο ετών

Ο δημιουργός του Gmail λέει ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να διαταράξει την επιχείρηση της Google εντός δύο ετών

Η μεγαλύτερη τάση στην τεχνολογία τους τελευταίους μήνες ήταν η άνοδος του ChatGPT. Το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης που δημιουργήθηκε από το OpenAI κυκλοφόρησε στα τέλη του 2022 και φέρεται να έχει προκαλέσει την αποχώρηση της Google σε λειτουργία “κόκκινο κώδικα”. να δημιουργήσει τα δικά της Εργαλεία που βασίζονται σε AI για την καταπολέμησή του. Ωστόσο, ένα άτομο που έφτιαξε ένα εργαλείο αναστάτωσης για την Google στο παρελθόν λέει ότι η επιχείρηση διαφημίσεων της μηχανής αναζήτησης της εταιρείας βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο. Σε ένα νήμα στο Twitter, Paul Buchheit, ο δημιουργός του Gmail, προσφέρει αυτήν την πρόβλεψη

 Προβλέπει ότι η πληκτρολόγηση στην τυπική γραμμή αναζήτησης θα μπορούσε, αντί να σας στείλει σε μια σελίδα μηχανής αναζήτησης Google, απλώς να χρησιμοποιήσετε μια λειτουργία αυτόματης συμπλήρωσης βασισμένη σε τεχνητή νοημοσύνη που θα σας δώσει μια απάντηση στην ερώτησή σας. Αυτή η απάντηση μπορεί επίσης να περιλαμβάνει έναν σύνδεσμο URL προς έναν ιστότοπο για περισσότερες πληροφορίες.

Ενώ ένα bot τεχνητής νοημοσύνης όπως το ChatGPT θα εξακολουθεί να χρησιμοποιεί το backend της μηχανής αναζήτησης στο Google, η τεράστια διαφημιστική επιχείρηση της εταιρείας θα μπορούσε να κλείσει εάν το AI δεν στείλει επισκεψιμότητα στην ίδια τη σελίδα αναζήτησης. Ο Buchheit συγκρίνει αυτό που μπορεί να συμβεί στη Google με αυτό που συνέβη με τον έντυπο Χρυσό Οδηγό, ο οποίος έγινε πολύ γρήγορα παρωχημένος με την άνοδο του Διαδικτύου.

Η Microsoft έχει ήδη μεγάλα σχέδια να χρησιμοποιήσει το ChatGPT. Την περασμένη εβδομάδα, η εταιρεία ανακοίνωσε μια νέα πολυετής συνεργασία με το OpenAI που θα επιτρέψει στο ChatGPT να έχει πρόσβαση στους διακομιστές cloud της Microsoft Azure. Ταυτόχρονα, η Microsoft θα επεκτείνει τη χρήση του ChatGPT σε πολλά από τα καταναλωτικά και εταιρικά προϊόντα της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *