Οι εργαζόμενοι στο YouTube Music απεργούν στα γραφεία της Google στο Ώστιν

Οι εργαζόμενοι στο YouTube Music απεργούν στα γραφεία της Google στο Ώστιν

Οι υπάλληλοι του YouTube Music στην περιοχή του Ώστιν που ψήφισαν  για συνδικαλισμό κατηγορούν τους εργοδότες τους για κατάχρηση των πολιτικών επιστροφής στο γραφείο για να καταπνίξουν τους οργανωτές εργασίας. To  Alphabet Works Union-CWA (AWU-CWA)έχει καταθέσει μια καταγγελία στο Εθνικό Συμβούλιο Εργασιακών Σχέσεων (NLRB) που ισχυρίζεται ότι η μητρική Alphabet του YouTube και η εταιρεία προσωπικού Cognizant χρησιμοποιούν μια απότομη κίνηση επιστροφής στο γραφείο, που αναμένεται τον Φεβρουάριο, για να τιμωρήσουν τους  εργαζόμενους από απόσταση, πολλοί από τους οποίους φέρεται να είναι υπέρ του συνδικάτου. Μερικοί ζουν επίσης έξω από το Όστιν. Σύμφωνα με την καταγγελία, οι διευθυντές έστειλαν δουλειά σε άλλα γραφεία για να ελέγξουν τις προσπάθειες των συνδικαλιστικών οργανώσεων στο Ώστιν, ενώ ένας επόπτης φέρεται να έκανε σιωπηρές αντισυνδικαλιστικές απειλές.

Ενώ οι εργαζόμενοι είναι συμβασιούχοι, ισχυρίζονται ότι η Alphabet και η Cognizant αντιπροσωπεύουν έναν «κοινό εργοδότη». Αν ναι, η Alphabet θα είναι υπεύθυνη για τις συνθήκες εργασίας και θα πρέπει να διαπραγματευτεί εάν η ομάδα της περιοχής του Όστιν ψηφίσει υπέρ ενός συνδικάτου.

 Σε δήλωση προς Bloomberg, ένας εκπρόσωπος της Cognizant ισχυρίζεται ότι το προσωπικό γνώριζε μια ενδεχόμενη επιστροφή στο γραφείο πριν από την αίτηση για σύσταση συνδικαλιστικών οργανώσεων και ότι «επανειλημμένα και με συνέπεια» είπε στους εργαζομένους για την πολιτική επιστροφής στο γραφείο από τον Δεκέμβριο του 2021. Οι υπάλληλοι που έφυγε πρόθυμα από την περιοχή του Austin και δεν μπορεί να επιστρέψει στην προσωπική εργασία μπορεί επίσης να «εξεταστεί» για άλλη δουλειά στην Cognizant, λέει ο εκπρόσωπος.

Αυτή δεν είναι η πρώτη αύξηση της έντασης μεταξύ της Alphabet και των υπαλλήλων που υποστηρίζουν την ένωση. Την άνοιξη του 2022, οι υπάλληλοι της Cognizant της πολιτείας Ουάσιγκτον που εργάζονταν στους Χάρτες Google προειδοποίησαν ότι θα κατέβαιναν σε απεργία λόγω ενός φερόμενου παράλογου προγράμματος επιστροφής στο γραφείο. Η Cognizant μετέφερε την επιστροφή κατά 90 ημέρες. Στην Google, εν τω μεταξύ, πολλοί εργαζόμενοι στην καφετέρια αθόρυβα δημιούργησαν συνδικάτο κατά τη διάρκεια της πανδημίας καθώς αναζήτησαν καλύτερες συνθήκες.

Αυτό συμβαίνει τώρα που  το Alphabet περικόπει  12.000 θέσεις  εργασίας σε όλο τον κόσμο, στον απόηχο των δυσμενών οικονομικών συνθηκών και της πτώσης των κερδών. Ενώ ο αριθμός αυτός καλύπτει μόνο τους άμεσους εργαζομένους, αντανακλά την πίεση για μείωση του κόστους απασχόλησης. Αυτό, με τη σειρά του, μπορεί να δημιουργήσει συγκρούσεις με τους εργαζόμενους που υποστηρίζουν τα συνδικάτα που αναζητούν καλύτερες αμοιβές και επιδόματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *