Το νοσοκομείο της Φλόριντα βάζει τα συστήματα πληροφορικής εκτός σύνδεσης μετά από κυβερνοεπίθεση

Το νοσοκομείο της Φλόριντα βάζει τα συστήματα πληροφορικής εκτός σύνδεσης μετά από κυβερνοεπίθεση

Η Tallahassee Memorial HealthCare (TMH) έθεσε τα συστήματα πληροφορικής της εκτός σύνδεσης και ανέστειλε τις μη επείγουσες διαδικασίες μετά από μια κυβερνοεπίθεση αργά την Πέμπτη.

Ενώ όλα τα δικτυακά της συστήματα μεταφέρθηκαν στο διαδίκτυο, η TMH λέει ότι αυτή η επίθεση επηρέασε μόνο μερικά από αυτά.

Οι ασθενείς που χρειάζονται ιατρικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης (EMS) θα οδηγηθούν επίσης σε άλλα νοσοκομεία, καθώς το TMH θα δέχεται μόνο τραύματα επιπέδου 1 από την περιοχή άμεσης εξυπηρέτησης.

«Το Τμήμα Πληροφορικής μας εντόπισε έγκαιρα αυτό το ζήτημα ασφάλειας και έκλεισε προληπτικά τα συστήματα πληροφορικής μας για να περιορίσει τον αντίκτυπο», ανέφερε η TMH σε δήλωση που εκδόθηκε την Παρασκευή.

“Εξετάζουμε κάθε σύστημα πληροφορικής μας τώρα, δίνοντάς τους προτεραιότητα και επαναφέρουμε στο διαδίκτυο ένα προς ένα. Δεν έχουμε επί του παρόντος χρονοδιάγραμμα για το πόσο θα διαρκέσει αυτό, καθώς πρόκειται για μια αναδυόμενη κατάσταση, αλλά θα συνεχίσουμε να παρέχουμε ενημερώσεις.”

Το περιφερειακό νοσοκομείο πρόσθεσε ότι οι ασθενείς των οποίων τα ραντεβού επηρεάστηκαν λόγω αυτής της παραβίασης ασφάλειας θα έρθουν σε επαφή με τους παρόχους ή τις εγκαταστάσεις φροντίδας τους.

“Η ασφάλεια των ασθενών παραμένει η νούμερο ένα προτεραιότητά μας. Ζητούμε συγγνώμη για οποιαδήποτε αναστάτωση ή καθυστερήσεις. Θα παρέχουμε πρόσθετες ενημερώσεις μόλις γίνουν διαθέσιμες”,  είπε η TMΗ.

“Ο οργανισμός μας ακολουθεί τα υπάρχοντα πρωτόκολλα για το χρόνο διακοπής λειτουργίας του συστήματος και λαμβάνει μέτρα για την ελαχιστοποίηση της διακοπής.”

Το νοσοκομείο ανέφερε το περιστατικό στις αρχές επιβολής του νόμου μετά την ανακάλυψη της παραβίασης και τώρα συνεργάζεται μαζί τους ως μέρος μιας συνεχιζόμενης έρευνας.

Το TMH είναι ένα ιδιωτικό και μη κερδοσκοπικό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης που εξυπηρετεί μια περιοχή 21 κομητειών στη Βόρεια Φλόριντα και τη Νότια Τζόρτζια μέσω νοσοκομείων οξείας περίθαλψης και ψυχιατρικών νοσοκομείων, πολλαπλών κέντρων ειδικής φροντίδας και 38 συνδεδεμένων ιατρείων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *