Chrome: Νέα  δυνατότητα διαγραφής 15 λεπτά δεδομένων του  προγράμματος περιήγησης στο Android

Chrome: Νέα  δυνατότητα διαγραφής 15 λεπτά δεδομένων του  προγράμματος περιήγησης στο Android

Δεν είναι ασυνήθιστο να ξεχάσετε να ανοίξετε ένα Ινκόγκνιτο παράθυρο όταν κάνετε περιήγηση, ειδικά όταν βρίσκεστε στο τηλέφωνό σας. Όταν συμβεί αυτό, ωστόσο, πρέπει να περάσετε από την ταλαιπωρία να μπείτε στο ιστορικό σας και είτε να διαγράψετε πράγματα μεμονωμένα είτε να επιλέξετε από μια επιλογή χρονικών προσαυξήσεων — που ξεκινάει σε μία ώρα — για να απαλλαγείτε από αυτά τα δεδομένα. Αλλά η Google θα μπορούσε σύντομα να σας δώσει μια ευκολότερη επιλογή.

Φαίνεται ότι υπάρχει μια νέα σημαία στο Chrome για Android που υποδηλώνει ότι η Google εργάζεται σε μια νέα λειτουργία. Η νέα δυνατότητα είναι μια επιλογή “γρήγορης διαγραφής” που θα επιτρέπει στους χρήστες Android να διαγράφουν γρήγορα 15 λεπτά δεδομένων του προγράμματος περιήγησης.

Η δυνατότητα θα είναι διαθέσιμη από το μενού υπερχείλισης που βρίσκεται στις  τρεις κάθετες κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία. Δεν είναι σαφές εάν τα δεδομένα που διαγράφονται θα είναι απλώς το ιστορικό του προγράμματος περιήγησης ή όλη η δραστηριότητα του λογαριασμού.

Η Google έδωσε προηγουμένως στους χρήστες τη δυνατότητα εκκαθάρισης 15 λεπτών δεδομένων λογαριασμού με ένα μόνο πάτημα το 2021. Επέτρεψε τη διαγραφή του ιστορικού περιήγησης και άλλης δραστηριότητας λογαριασμού χωρίς να χρειάζεται να πλοηγηθείτε στις ρυθμίσεις σας. Η Google έδωσε αργότερα τη λειτουργικότητα στο Android τους πρώτους μήνες του 2022. Τώρα φαίνεται ότι η δυνατότητα θα μπορούσε να επανέλθει.

Αν και το χαρακτηριστικό ανακαλύφθηκε, είναι άγνωστο πότε η Google θα επιλέξει να το κάνει ντεμπούτο. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε τι θα αποφασίσει να κάνει ο τεχνολογικός γίγαντας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *