Η Dell θα περικόψει περίπου 6.650 θέσεις εργασίας λόγω πτώσης των πωλήσεων υπολογιστών

Η Dell θα περικόψει περίπου 6.650 θέσεις εργασίας λόγω πτώσης των πωλήσεων υπολογιστών

Οι αποστολές υπολογιστών βυθίζονται λόγω της σκληρής οικονομίας και της ανάκαμψης από την πανδημία, και αυτό αποδεικνύεται ιδιαίτερα οδυνηρό για την Dell. Η εταιρεία απέλυσε περίπου το πέντε τοις εκατό του εργατικού δυναμικού της, ή περίπου 6.650 εργαζόμενοι, για να αντιμετωπίσει ένα «προκλητικό παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον». Τα προηγούμενα μέτρα μείωσης του κόστους, όπως το πάγωμα των εξωτερικών προσλήψεων, δεν ήταν αρκετά, σύμφωνα με τον επικεφαλής επιχειρήσεων Jeff Clarke. Μια αγορά που «συνεχίζει να διαβρώνεται» απαιτεί περαιτέρω δράση, λέει.

Οι απολύσεις περιλαμβάνουν οργανωτικές αλλαγές και “επαναφορά”, λέει ο Clarke. Αυτό περιλαμβάνει εξορθολογισμένες πωλήσεις και υπηρεσίες, καθώς και μηχανική που επικεντρώνεται σε “προσφορές προτεραιότητας”. Οι περικοπές θέσεων εργασίας θα φέρουν τον αριθμό των εργαζομένων της Dell στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι ετών και 39.000 κάτω από αυτό που είχε στην αρχή της πανδημίας τον Ιανουάριο του 2020.

Η Dell ήταν ένας από τους σημαντικότερους κερδισμένους  της πανδημίας, καθώς οι άνθρωποι έσπευσαν να αγοράσουν υπολογιστές για απομακρυσμένη εργασία. Τώρα που η έκρηξη έχει τελειώσει, ωστόσο, η εξάρτηση της εταιρείας από τους υπολογιστές (περίπου το 55 τοις εκατό των εσόδων της) γίνεται υποχρέωση — ιδιαίτερα σε ένα οικονομικό κλίμα όπου η αγοραστική δύναμη πέφτει. Η Gartner και η IDC εκτιμούν ότι οι αποστολές της Dell σημείωσαν βουτιά 16% το 2022 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος και 37% το τελευταίο τρίμηνο. Αυτή είναι μια από τις χειρότερες μειώσεις μεταξύ των μεγάλων πωλητών υπολογιστών και μόνο η Acer τα πήγε χειρότερα το τέταρτο τρίμηνο με πτώση 41%.

Αυτό είναι μόνο το πιο πρόσφατο σε μια σειρά απολύσεων φέτος, και έρχεται μόλις μήνες αφότου ο βασικός ανταγωνιστής HP είπε ότι θα απολύσει έως και 6.000 εργαζομένους. Λίγες εταιρείες τεχνολογίας έχουν αποφύγει να απολύσουν τους τελευταίους μήνες, και ακόμη και σχετικά επιτυχημένες μάρκες όπως η Apple εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν την πτώση των πωλήσεων. Με απλά λόγια, η Dell μπορεί να ανακάμψει μόνο όταν ο κλάδος στο σύνολό του στραφεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *