Η Tesla αυξάνει τις τιμές του Model Y μετά την αλλαγή της ομοσπονδιακής πίστωσης φόρου

Η Tesla αύξησε αθόρυβα την τιμή του crossover Model Y με τις μεγαλύτερες πωλήσεις. Από το Σάββατο, τοιστοσελίδα της αυτοκινητοβιομηχανίας στις ΗΠΑ απαριθμεί τα μοντέλα Long Range και Performance στα $54.990 και $57.990, αντίστοιχα. Για το πρώτο, αυτό αντιπροσωπεύει μια αύξηση 2.000 δολαρίων από το ιστορικό χαμηλό που έφτασε όταν έφτασε η Tesla μειώσει δραματικά τις τιμές στα μέσα Ιανουαρίου. Όσον αφορά την παραλλαγή Performance, αυτή τη στιγμή είναι 1.000 $ περισσότερο από ό, τι ήταν μετά την προσαρμογή της τιμής του περασμένου μήνα.

Οι αυξήσεις των τιμών έρχονται μετά τα τροποποιημένα κριτήρια επιλεξιμότητας της κυβέρνησης Μπάιντεν που ψηφίστηκαν την περασμένη Παρασκευή και σχετίζονται  με την ομοσπονδιακή έκπτωση φόρου 7.500 $ για να αντιμετωπίζονται περισσότερα οχήματα ως SUV και όχι σεντάν. Πριν από την αλλαγή, ήταν δυνατό να λάβετε το πλήρες ποσό των 7.500$  για το πενταθέσιο Model Y, αλλά έπρεπε να διαμορφώσετε το όχημα με τέτοιο τρόπο ώστε να πέσει κάτω από το όριο των 55.000 $ για sedan. Τώρα, όλες οι εκδόσεις Model Y, συμπεριλαμβανομένου του μοντέλου Performance, εμπίπτουν στο ανώτατο όριο των 80.000 δολαρίων για SUV.

Η αυτοκινητοβιομηχανία δεν είπε εάν αύξησε την τιμή του Model Y ως απάντηση στην ανακοίνωση της Παρασκευής. Μετά τη μείωση των τιμών τον Ιανουάριο, ο οικονομικός διευθυντής της Tesla Zach Kirkhorn είπε ότι η κίνηση ήταν εν μέρει μια προσπάθεια να διασφαλιστεί ότι περισσότερα από τα αυτοκίνητα της εταιρείας θα πέσουν κάτω από το όριο των 55.000 δολαρίων. Με το Model Y να είναι πλέον άνετα κάτω από το όριο των 80.000 $, η Tesla έχει μεγαλύτερη ελευθερία να τιμολογεί το όχημα όπως κρίνει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *