Ρώσος ομολογεί ένοχος για ξέπλυμα χρημάτων μέσω Ryuk ransomware

Ρώσος ομολογεί ένοχος για ξέπλυμα χρημάτων μέσω Ryuk ransomware

Ο Ρώσος υπήκοος Denis Mihaqlovic Dubnikov ομολόγησε την Τρίτη ένοχος για ξέπλυμα χρημάτων για τη διαβόητη ομάδα ransomware Ryuk για περισσότερα από τρία χρόνια.

Η δήλωση ενοχής έρχεται μετά τη σύλληψη του Dubnikov, πρώην στελέχους κρυπτονομισμάτων και συνιδρυτή των πλατφορμών συναλλαγών κρυπτονομισμάτων Coyote Crypto και Eggchange, τον Νοέμβριο του 2021 στο Άμστερνταμ και εκδόθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Αύγουστο του 2022.

Έκανε την πρώτη του εμφάνιση σε ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ στο Πόρτλαντ μία ημέρα μετά την ημερομηνία έκδοσης, στις 17 Αυγούστου 2022.

Από τον Αύγουστο του 2018 έως τον Αύγουστο του 2021, ο Dubnikov και άλλοι 13 συνεργοί συμμετείχαν σε δραστηριότητες νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες που αφορούσαν έσοδα από επιθέσεις ransomware Ryuk με στόχο άτομα και οργανισμούς στις Ηνωμένες Πολιτείες και παγκοσμίως.

Η ομάδα ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, συμπεριλαμβανομένου του Dubnikov, χρησιμοποίησε διάφορες οικονομικές συναλλαγές, συμπεριλαμβανομένων διεθνών, για να κρύψει την προέλευση, την τοποθεσία και την ταυτότητα όσων έλαβαν τα λύτρα.

H Ryuk είναι μια πρώην επιχείρηση ransomware-as-a-service (RaaS) που δραστηριοποιήθηκε  μεταξύ Αυγούστου 2018 και μέσα του 2020, όταν η ομάδα εγκλήματος στον κυβερνοχώρο Wizard Spider βρίσκεται πίσω της άλλαξε προς την Conti Ransomware.

Η Conti έκλεισε επίσης τις δραστηριότητές της τον Μάιο του 2022, όταν μετονομάστηκε σε πολλές μικρότερες μονάδες που είτε ξεκίνησαν  νέες επιχειρήσεις είτε διείσδυσαν σε υπάρχουσες συμμορίες ransomware.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *