H  αλήθεια πίσω από το λειτουργικό σύστημα Android των 60 GB στο Galaxy S23

H  αλήθεια πίσω από το λειτουργικό σύστημα Android των 60 GB στο Galaxy S23

Για όσους ανησυχούν για το γιγάντιο σύστημα αρχείων στο Samsung Galaxy S23, έχουμε τώρα μια απάντηση. Προηγούμενες αναφορές ισχυρίστηκαν ότι το μέγεθος του One UI 5.1 είναι 60 GB στη σειρά S23. Θεωρήθηκε ότι η υπερβολική ποσότητα bloatware της Samsung είναι ο λόγος πίσω από αυτό.

Αργότερα, ένας χρήστης του Twitter εξήγησε γιατί το μέγεθος εγκατάστασης του λειτουργικού συστήματος σε αυτές τις συσκευές είναι πολύ μεγάλο. Ο χώρος που διατίθεται στην αγορά που βλέπουμε στα φύλλα προδιαγραφών είναι συνήθως μεγαλύτερος από τον πραγματικό διαθέσιμο χώρο αποθήκευσης. Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχει μια απόσβεση της τάξης του 7% λόγω της μετατροπής Binary σε SI όπου 1024 byte γράφονται ως 1000 byte.

Αυτός είναι ο λόγος που το smartphone των 512 GB έχει μόνο 477 GB αποθηκευτικού χώρου. Φυσικά, αυτή η διαφορά στους αριθμούς θα αυξηθεί ή θα μειωθεί εάν εξετάσετε άλλες επιλογές χωρητικότητας. Για παράδειγμα, μια συσκευή με αποθηκευτικό χώρο 128 GB θα έχει περίπου 119 GB χρησιμοποιήσιμου αποθηκευτικού χώρου.

Τώρα, αυτό που φαίνεται να κάνει η Samsung εδώ είναι να συνδυάζει αυτή τη διαφορά ως μέρος του χώρου αποθήκευσης του συστήματος που μπέρδεψε τους πάντες. Με άλλα λόγια, ο χαμένος αποθηκευτικός χώρος στην περίπτωση ενός S23 512 GB θα ήταν περίπου 35 GB αφού αφαιρεθούν τα 477 (η πραγματική διαθέσιμη χωρητικότητα) από τα 512 (το σύνολο που διαφημίζεται), ενώ το πραγματικό μέγεθος εγκατάστασης One UI του S23 Ultra είναι περίπου 22 GB όταν αφαιρέσουμε αυτά τα 3 5 GB από το 57 GB που αναφέρονται στο αρχικό άρθρο.

Ως εκ τούτου, ένα S23 512 GB εμφανίζει αποθηκευτικό χώρο 512 GB με σύστημα αρχείων 60 GB, αντί να δείχνει 477 GB και το πραγματικό μέγεθος εγκατάστασης. Ωστόσο, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το μέγεθος εγκατάστασης εξακολουθεί να είναι 10 GB περισσότερο από το περσινό S22 Ultra. Για αναφορά, το μέγεθος του λειτουργικού συστήματος Android στο Pixel 7 είναι περίπου 6 GB.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *