Το Mozilla Thunderbird θα λάβει μια σημαντική ανανέωση από τον Ιούλιο

Το Mozilla Thunderbird θα λάβει μια σημαντική ανανέωση από τον Ιούλιο

Το πρόγραμμα-πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Thunderbird από τον προγραμματιστή του Firefox, Mozilla, συνεχίζει να έχει φανατικούς θαυμαστές. Ωστόσο, το λογισμικό δεν έχει λάβει ανανέωση διεπαφής χρήστη για αρκετό καιρό. Αυτό θα αλλάξει αργότερα αυτό το καλοκαίρι, σύμφωνα με σημερινή ανάρτησηστο επίσημο ιστολόγιο Thunderbird.

Από τις αρχές του 2020, η ανάπτυξη του Thunderbird διεξάγεται από την MZLA Technologies, η οποία είναι θυγατρική της Mozilla. Ένας μικρός αλλά αυξανόμενος αριθμός προγραμματιστών επί πληρωμή συντηρεί και ενημερώνει το πρόγραμμα-πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τα τελευταία τρία χρόνια. Οι δωρεές από τους χρήστες βοήθησαν να κρατηθούν τα φώτα αναμμένα. Τώρα φαίνεται ότι η ομάδα είναι έτοιμη να κάνει ένα σημαντικό άλμα προς τα εμπρός στην ανάπτυξη του Thunderbird.

Ένας από τους μεγάλους στόχους της ομάδας είναι να ανανεώσει τη διεπαφή χρήστη του πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ώστε να φαίνεται εξίσου καλή με το σύγχρονο λογισμικό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η ανάρτηση στο blog ανέφερε:

Μια διεπαφή χρήστη που είναι  μοντέρνα υλοποιείται αρχικά με την έκδοση 115 τον Ιούλιο, με στόχο να προσφέρει μια απλή και καθαρή διεπαφή για “νέους” χρήστες, καθώς και την εφαρμογή πιο προσαρμόσιμων επιλογών με ευέλικτη και προσαρμόσιμη διεπαφή που επιτρέπει στους βετεράνους χρήστες να διατηρήσουν αυτή την οικειότητα που αγαπούν.

Η ομάδα έχει καταρτίσει έναν οδικό χάρτη που θα περιλαμβάνει βελτιώσεις UI και UX τα επόμενα δύο χρόνια. Επίσης, γίνονται προσπάθειες για την αντικατάσταση του παλιού κώδικα στο Thunderbird, μαζί με καλύτερες επιλογές προσβασιμότητας και νέες δυνατότητες για τον πελάτη “που ορισμένοι από τους ανταγωνιστές μας είχαν εδώ και χρόνια”. Επιπλέον, η ομάδα έχει στόχο να κυκλοφορεί νέες εκδόσεις σε μηνιαία βάση, ξεκινώντας κάποια στιγμή μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Ακόμη και με αυτές τις επερχόμενες ενημερώσεις και αλλαγές, το Thunderbird θα συνεχίσει να είναι μια εφαρμογή λογισμικού ανοιχτού κώδικα. Η ομάδα θα συνεχίσει επίσης να ακούει και να χρησιμοποιεί ιδέες από την εξωτερική κοινότητα. Ας ελπίσουμε ότι θα μάθουμε περισσότερα και θα δούμε περισσότερα για το ανανεωμένο πρόγραμμα-πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Thunderbird σύντομα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *