Η Disney και η Yahoo περικόπτουν επίσης θέσεις εργασίας ως μέτρο εξοικονόμησης κόστους

Η Disney και η Yahoo περικόπτουν επίσης θέσεις εργασίας ως μέτρο εξοικονόμησης κόστους

Ο κόσμος της τεχνολογίας προετοιμάζεται για μια πρόχειρη αλλαγή με μείωση των πωλήσεων και του εισοδήματος, και οι εταιρείες αριστερά και δεξιά περικόπτουν θέσεις εργασίας ως μέτρο εξοικονόμησης κόστους.

 To Twitter, η μητρική εταιρεία του Facebook Meta, η Amazon, η Google και η Microsoft ανακοίνωσαν όλες απολύσεις και τώρα η Disney και η Yahoo εξέδωσαν επίσης παρόμοιες ανακοινώσεις.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Disney, Robert Iger, αποκάλυψε ότι 7.000 άτομα θα αποκοπούν ως μέρος ενός «σημαντικού μετασχηματισμού», ενώ η Yahoo θα περικόψει το 20% του εργατικού δυναμικού της, που είναι περίπου 1.700 άτομα – από αυτούς, 1.000 θα αποχωριστούν από την επόμενη εβδομάδα.

Η Disney απασχολεί 220.000 άτομα, 166.000 στις Ηνωμένες Πολιτείες και 54.000 διεθνώς. Ο Iger αποκάλυψε ότι εξέτασε «κάθε πτυχή της επιχείρησης ροής» και θα εργαστεί για την «επιθετική επιμέλεια του γενικού περιεχομένου ψυχαγωγίας», συμπεριλαμβανομένης της επανεκτίμησης του τοπικού και παγκόσμιου περιεχομένου γενικά.

Οι οικονομικές εκθέσεις αποκάλυψαν ότι η σταθερή ανάπτυξη των θεματικών πάρκων κατάφερε να αντισταθμίσει τη χαμηλή απόδοση στον κλάδο ροής βίντεο για την εταιρεία ψυχαγωγίας.

Μιλώντας για τη Yahoo, σχεδόν οι μισές από τις περικοπές θέσεων εργασίας θα είναι στη ασύμφορη μονάδα τεχνολογίας επιχειρηματικών διαφημίσεων. Το τμήμα απέτυχε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες, όπως επιβεβαίωσε η εταιρεία  . Η κίνηση θα «απλοποιήσει και θα ενισχύσει τη διαφημιστική επιχείρηση μακροπρόθεσμα, ενώ παράλληλα θα επιτρέψει στην Yahoo να προσφέρει καλύτερη αξία σε πελάτες και συνεργάτες», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *