Η Microsoft τελειώνει οριστικά τον Internet Explorer

Η Microsoft τελειώνει οριστικά τον Internet Explorer

Νιώθουμε ότι διαβάζουμε  ανακοινώσεις που σχετίζονται με τον τέλος  του Internet Explorer εδώ και πολύ καιρό, αλλά αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι η  Microsoft πραγματοποιεί  αυτή  την διαδικασία σε φάσεις. Στο επόμενο βήμα αυτής της κλιμακωτής προσέγγισης, ο τεχνολογικός γίγαντας θα προωθήσει μια ενημέρωση Edge για να απενεργοποιήσει οριστικά τον Internet Explorer (IE) σε ορισμένες εκδόσεις των Windows 10.

Η Microsoft είχε ήδη ανακοινώσει ότι θα κυκλοφορούσε αυτήν την ενημερωμένη έκδοση που θα τελειώσει  το IE τον Δεκέμβριο του 2022. Αν και η εταιρεία είχε δηλώσει προηγουμένως ότι αυτή η “βόμβα” λογισμικού θα παραδοθεί μέσω ενός Windows Update, αργότερα γνωστοποίησε ότι θα συνέβαινε μέσω μιας ενημέρωσης Edge.

Αυτή η ενημέρωση του Microsoft Edge θα κυκλοφορήσει ταυτόχρονα σε όλες τις συσκευές – καταναλωτικές και εμπορικές – και δεν θα υπάρχει δυνατότητα επαναφοράς αυτής της αλλαγής. Μετά από αυτό, οι πελάτες IE θα δουν ένα banner με τον τίτλο “Το μέλλον του Internet Explorer είναι στον Microsoft Edge” και θα ανακατευθύνονται στον Edge κάθε φορά που προσπαθούν να ξεκινήσουν μια περίπτωση χρήσης που βασίζεται σε IE. Τα δεδομένα περιήγησής τους θα μεταφερθούν επίσης απρόσκοπτα.

Οι οργανισμοί που έχουν ήδη μετεγκατασταθεί στο Edge που βασίζεται στο Chromium με λειτουργία IE για τη διαχείριση περιπτώσεων χρήσης παλαιού τύπου δεν θα επηρεαστούν από αυτήν τη διαμόρφωση. Ωστόσο, οι εταιρείες που δεν το έχουν κάνει ακόμη παρά τις πολλαπλές προειδοποιήσεις θα κινδυνεύσουν να διαταράξουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες καθώς ορισμένες εφαρμογές που βασίζονται στον IE ενδέχεται να σταματήσουν να λειτουργούν εντελώς.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ενώ η ανακατεύθυνση θα ισχύει από σήμερα, οι οπτικές αναφορές σε IE, όπως εικονίδια στη γραμμή εργασιών, θα συνεχίσουν να υπάρχουν για τους επόμενους μήνες. Θα καταργηθούν έως τις 13 Ιουνίου 2023 μέσω μιας ενημερωμένης έκδοσης για την Ασφάλεια των Windows “B”. Θα μπορείτε επίσης να τα ξεφορτωθείτε νωρίτερα εγκαθιστώντας την προαιρετική, προεπισκόπηση έκδοσης “C” στις 23 Μαΐου 2023.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *