Ο επικεφαλής του WhatsApp επικρίνει το Telegram για παραπλάνηση των χρηστών του σχετικά με την κρυπτογράφηση του

Ο επικεφαλής του WhatsApp επικρίνει το Telegram για παραπλάνηση των χρηστών του σχετικά με την κρυπτογράφηση του

Το WhatsApp (ή μάλλον η μητρική εταιρεία Meta) βρίσκεται στην  επίθεση – πριν από λίγους μήνες ο Mark Zuckerberg ισχυρίστηκε ότι”Το WhatsApp είναι πολύ πιο ασφαλές από το iMessage”, τώρα μια άλλη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων, το Telegram, απειλείται από τον Will Cathcart, τον επικεφαλή του WhatsApp στο Meta.

Ο Cathcart παρέθεσε ένα άρθρο  και τη δική του κριτική για την εφαρμογή end-to-end κρυπτογράφησης (E2EE) του Telegram. Δεν έχει επαληθευτεί ανεξάρτητα, λέει η Cathcart, και υπάρχουν και άλλα ελαττώματα, π.χ. δεν είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή και το E2EE δεν είναι διαθέσιμο για ομαδικές συνομιλίες (λόγω των προβλημάτων που θα προκαλούσε κατά τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων σας, σύμφωνα με το ίδιο το Telegram).

Η ομάδα του Telegram έχει τη δική της κριτική στο WhatsApp. Για παράδειγμα, η επιλογή δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας των συνομιλιών στο Google Drive απενεργοποιεί αποτελεσματικά την κρυπτογράφηση, καθώς τα αντίγραφα ασφαλείας δεν είναι κρυπτογραφημένα και οι κρατικές υπηρεσίες μπορούν να ζητήσουν από την Google τα δεδομένα σε αντίθεση με  το WhatsApp.

Φυσικά και τα δύο μέρη έχουν συμφέρον να ισχυριστούν ότι η υπηρεσία τους είναι ανώτερη από την άλλη. Μπορείτε να διαβάσετε το νήμα του Cathcart στο  Twitter για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την κριτική του στο Telegram. Αυτό το άρθρο αξίζει επίσης να το διαβάσετε καθώς  αφηγείται αρκετές περιπτώσεις ρωσικών αρχών που φαινομενικά είχαν πρόσβαση σε μυστικές συνομιλίες στο Telegram. Υπάρχουν και άλλα, το ελαττωματικό API τοποθεσίας του Telegram μπορεί να χάρισε τις τοποθεσίες των χρηστών σε μια ακτίνα περίπου 3km/2mi. Το Telegram επανεπεξεργάστηκε το API, αλλά μπορεί να μην έχει επιλύσει το πρόβλημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *