Google: προσπαθεί να διορθώσει τις  λανθασμένες απαντήσεις του Bard

Google: προσπαθεί να διορθώσει τις  λανθασμένες απαντήσεις του Bard

Οι υπάλληλοι της Google ενδέχεται να χρειαστεί να εμπλακούν στον εντοπισμό και τη διόρθωση λανθασμένων ερωτημάτων που δημιουργούνται από το chatbot τεχνητής νοημοσύνης Bard.

Το προσωπικό της εταιρείας έλαβε email την Τετάρτη που τους ζητούσε να δοκιμάσουν τον Bard χρησιμοποιώντας μια καθορισμένη λίστα με τα dos and don’t και ένα εγχειρίδιο για τον καθορισμό των απαντήσεών του.

Το email που εστάλη από τον αντιπρόεδρο της εταιρείας για αναζήτηση αναφέρει λεπτομερώς ότι το προσωπικό πρέπει να επικεντρωθεί σε θέματα που είναι καλά αναγνωρισμένα. Συνολικά, το προσωπικό θυμάται ότι τους ζητήθηκε να αφιερώσουν τουλάχιστον τέσσερις ώρες στον Μπαρντ.

Οι εργαζόμενοι συμβουλεύτηκαν να μην «περιγράφουν τον Μπαρντ ως άτομο, να μην υπονοούν συναισθήματα ή να ισχυρίζονται ότι έχουν ανθρώπινες εμπειρίες».

Την περασμένη εβδομάδα, οι μετοχές της Google έπεσαν κατακόρυφα 9% μετά την αδυναμία του Bard να δώσει σωστές  απαντήσεις σε ένα προωθητικό βίντεο που παρουσιάστηκε ως επίδειξη των ικανοτήτων του κατά τη διάρκεια ζωντανής συνέντευξης Τύπου την Τετάρτη.

“Αυτό υπογραμμίζει τη σημασία μιας αυστηρής διαδικασίας δοκιμών, κάτι που ξεκινάμε αυτή την εβδομάδα με το πρόγραμμα Trusted Tester”, δήλωσε εκπρόσωπος της Google. “Θα συνδυάσουμε την εξωτερική ανατροφοδότηση με τις δικές μας εσωτερικές δοκιμές για να βεβαιωθούμε ότι οι απαντήσεις του Bard ανταποκρίνονται σε υψηλό επίπεδο ποιότητας, ασφάλειας στις πληροφορίες του πραγματικού κόσμου.”

Καθώς οι εταιρείες συνεχίζουν τον ανταγωνισμό της τεχνητής νοημοσύνης (AI), το bot Bing AI της Microsoft ανακαλύφθηκε επίσης ότι έχει ανησυχητικά προβλήματα. Φέρεται ότι εξέπεμψε απειλές, παρείχε παραπλανητικές πληροφορίες και ισχυρίστηκε ακόμη και αγάπη για τους χρήστες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *