Europol: Σύλληψη συμμορίας “απάτης CEO”  – πόσα είχαν κλέψει

Europol: Σύλληψη συμμορίας “απάτης CEO”  – πόσα είχαν κλέψει

Η Europol εξάρθρωσε μια γαλλοϊσραηλινή ομάδα «απάτης CEO» που χρησιμοποιούσε επιθέσεις συμβιβασμού για επιχειρηματικά email (BEC) για να εκτρέψει τις πληρωμές από οργανισμούς σε τραπεζικούς λογαριασμούς υπό τον έλεγχο του παράγοντα απειλής.

Οι απατεώνες κατάφεραν να κλέψουν 38.000.000 ευρώ (40,3 εκατομμύρια δολάρια) μέσα σε λίγες μέρες, μεταφέροντας γρήγορα τα χρήματα σε Ευρώπη, Κίνα και τελικά εξαργυρώνοντας στο Ισραήλ.

Η έρευνα που οδήγησε στην εξάρθρωση του εγκληματικού δικτύου ήταν μια κοινή επιχείρηση μεταξύ της Europol, γαλλικών, κροατικών, ουγγρικών, πορτογαλικών και ισπανικών αστυνομικών δυνάμεων.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι αρχές επιβολής του νόμου πραγματοποίησαν οκτώ κατ’ οίκον έρευνες, κατασχέθηκαν ηλεκτρονικός εξοπλισμός και αυτοκίνητα και δέσμευσαν τραπεζικούς λογαριασμούς με συνολικά 5.100.000 ευρώ και άλλα 350.000 ευρώ σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

Επιπλέον, η αστυνομία συνέλαβε οκτώ υπόπτους (έξι στη Γαλλία και δύο στο Ισραήλ), Γάλλους και Ισραηλινούς υπηκόους, συμπεριλαμβανομένου του αρχηγού της ομάδας, ο οποίος είχε έδρα το Ισραήλ.

Η επιχείρηση επιβολής του νόμου εκτυλίχθηκε σταδιακά σε διάστημα πέντε ημερών μεταξύ Ιανουαρίου 2022 και Ιανουαρίου 2023.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *