Ποια χώρα θέλει να είναι η πρώτη στα δίκτυα 6G

Ποια χώρα θέλει να είναι η πρώτη στα δίκτυα 6G

Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα ξεκινήσει το δικό της δίκτυο 6G χρησιμοποιώντας τεχνολογία παγκόσμιας κλάσης, προηγμένα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας επόμενης γενιάς που βασίζονται σε λογισμικό και ενισχύοντας τις αλυσίδες εφοδιασμού του δικτύου της. Την είδηση ​​ανακοίνωσε το κορεατικό Υπουργείο Επιστημών και ΤΠΕ.

Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας θα δώσει κίνητρα στις τοπικές εταιρείες να παράγουν υλικά, εξαρτήματα και εξοπλισμό για την ανάπτυξη του δικτύου 6G. Σχεδιάζει επίσης να ενισχύσει την αλυσίδα εφοδιασμού της για να υποστηρίξει το εν λόγω δίκτυο. Μια μελέτη σκοπιμότητας που ερευνά τη βασική τεχνολογία 6G βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Το έργο ανέρχεται σε 625,3 δισεκατομμύρια γουόν (περίπου 482,1 εκατομμύρια δολάρια).

Με αυτή την πρωτοβουλία, η Νότια Κορέα στοχεύει να κερδίσει τον υπόλοιπο κόσμο στην τεχνολογία 6G. Η Νότια Κορέα είναι η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας και αντιπροσώπευε το 25,9% των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας 5G το 2022 (εν τω μεταξύ, η Κίνα αντιπροσώπευε το 26,8%). Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας ελπίζει ότι μπορεί να ξεπεράσει το 30% ή περισσότερο στις πατέντες 6G μεταξύ του ανταγωνισμού.

Το 6G θα ενώσει το εικονικό και την πραγματικότητα, σύμφωνα με τον Zhang Yongtao, αναπληρωτή γενικό διευθυντή του Τμήματος Τεχνολογίας της Ericsson China. Προτείνει ότι το 6G θα φέρει την ολογραφική επικοινωνία από την επιστημονική φαντασία και στην πραγματικότητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *