12 εκατομμύρια Βρετανοί έχουν πέσει θύματα σε διαδικτυακές απάτες

12 εκατομμύρια Βρετανοί έχουν πέσει θύματα σε διαδικτυακές απάτες

Παρά το γεγονός ότι χάνουν αποταμιεύσεις ζωής, ταυτότητες, κωδικούς πρόσβασης ή φωτογραφίες, οι Βρετανοί δεν λαμβάνουν αρκετές προφυλάξεις για να προστατευτούν στο διαδίκτυο.

Ένας στους πέντε Βρετανούς έχει πέσει θύμα διαδικτυακής απάτης, χάνοντας συνολικά 1,3 δισεκατομμύρια λίρες από απάτη με την πάροδο του χρόνου, δήλωσε η εταιρεία κυβερνοασφάλειας F-Secure.

Σύμφωνα με την έκθεση της εταιρείας, οι Βρετανοί περνούν οκτώ ώρες στο Διαδίκτυο καθημερινά, εκθέτοντας τους εαυτούς τους στην απειλή του διαδικτυακού εγκλήματος, των ηλεκτρονικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ψαρέματος, των ψεύτικων ιστοσελίδων πληρωμών και των απατών στο Authorized Push Payment (APP).

«Παρά το γεγονός ότι πολλοί Βρετανοί συχνά αισθάνονται ανασφαλείς στο διαδίκτυο, εξακολουθούν να μην εφαρμόζουν τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας. Στον φυσικό κόσμο, δεν θα δίνατε πρόθυμα κωδικούς πρόσβασης και προσωπικά δεδομένα σε αγνώστους, οπότε γιατί να μπείτε στο διαδίκτυο και να το κάνετε και να ρισκάρετε να γίνετε στόχος διαδικτυακών εγκληματιών;» δήλωσε ο Timo Laaksonen, Διευθύνων Σύμβουλος της F-Secure.

Τι κάνουν οι άνθρωποι στο διαδίκτυο; Εκτός δουλειάς, σπουδών, κλήσεων, μηνυμάτων και οικονομικών, οι Βρετανοί συχνά διαβάζουν ειδήσεις και ελέγχουν τον καιρό, χάνονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μεταδίδουν βίντεο ή μουσική και παίζουν παιχνίδια, μεταξύ άλλων.

«Οι ψηφιακές υπηρεσίες είναι αδιαχώριστες από την καθημερινότητά μας. Τα δεδομένα που δημιουργούμε από μια μεγάλη “ψηφιακή ζωή” εξηγούν γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι λένε ότι αυτό που υπάρχει στο τηλέφωνό τους αξίζει περισσότερο από το ίδιο το τηλέφωνο. », δήλωσε η Laura Kankaala, επικεφαλής πληροφοριών απειλών στην F-Secure.

Τέσσερις στους δέκα ενήλικες στο Ηνωμένο Βασίλειο δήλωσαν ότι προτιμούν «να έχουν τα χέρια τους σε μια φωλιά μοχθηρών μυρμηγκιών παρά να χάσουν τα προσωπικά τους δεδομένα».

Οι Βρετανοί παραδέχθηκαν ότι θα μισούσαν περισσότερο να χάσουν φωτογραφίες, αφού το ένα τρίτο από αυτούς έχει πάνω από 1.000 φωτογραφίες στα τηλέφωνά τους..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *