Νέες λειτουργίας για το  Google Chrome 

Νέες λειτουργίας για το  Google Chrome 

Τον Δεκέμβριο του 2022, η Google ανακοίνωσε ότι θα προστεθεί μια μελλοντική έκδοση του προγράμματος περιήγησής της στο Chrome με δύο νέα χαρακτηριστικά βελτίωσης της απόδοσης Αυτό θα ωφελούσε τους χρήστες Η/Υ, ειδικά εκείνους που χρησιμοποιούν φορητούς υπολογιστές. Τώρα αυτές οι δύο νέες δυνατότητες, η Memory Saver και η Εξοικονόμηση Ενέργειας, αποτελούν επιτέλους μέρος της σταθερής έκδοσης Chrome 110.

Ακολουθεί μια γρήγορη ανακεφαλαίωση αυτών των νέων δυνατοτήτων. Το πρώτο είναι το Memory Saver, το οποίο θα σας φανεί χρήσιμο εάν έχετε πολλές καρτέλες στο πρόγραμμα περιήγησής σας Chrome. Κανονικά, ένας μεγάλος αριθμός καρτελών μπορεί να προκαλέσει προβλήματα RAM. Ωστόσο, με ενεργοποιημένη τη λειτουργία Memory Saver, όλες οι καρτέλες που δεν χρησιμοποιείτε ενεργά αφαιρούνται αυτόματα από την ενεργή μνήμη, μέχρι να κάνετε κλικ σε μία από αυτές τις καρτέλες. Εάν θέλετε, μπορείτε να ρυθμίσετε την Memory Saver ώστε να εξαιρούνται ορισμένοι ιστότοποι από αυτήν τη δυνατότητα.

Η Εξοικονόμηση ενέργειας, όταν είναι ενεργοποιημένη, θα ξεκινήσει όταν ο φορητός υπολογιστής σας πέσει κάτω από το 20 τοις εκατό  της μπαταρίας του. Όταν συμβεί αυτό, η λειτουργία θα περιορίσει αυτόματα τυχόν κινούμενα σχέδια και βίντεο στην ιστοσελίδα που προβάλλει αυτήν τη στιγμή το Chrome.

Ενώ άλλα προγράμματα περιήγησης ιστού έχουν παρόμοιες δυνατότητες, όπως π.χ Microsoft Edge με τις καρτέλες ύπνου και τη λειτουργία αποδοτικότητάς του, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Google προσθέτοντας Memory Saver  και Εξοικονόμηση ενέργειας στο Chrome θα κάνει αυτά τα είδη βελτιώσεων απόδοσης να χρησιμοποιούνται ευρέως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *