Γιατί η  Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από  προσωπικό της να αφαιρέσει το TikTok από τα τηλέφωνά τους;

Γιατί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από προσωπικό της να αφαιρέσει το TikTok από τα τηλέφωνά τους;

Μια άλλη κρατική οντότητα κάνει μια κίνηση για να κρατήσει τη δημοφιλή εφαρμογή TikTok μακριά από τις συσκευές της. Αυτή τη φορά, είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η εκτελεστική εξουσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το BBC αναφέρει ότι η EC διέταξε τους 32.000 υπαλλήλους της να αφαιρέσουν το TikTok από τα τηλέφωνα και τις συσκευές της εταιρείας τους, μαζί με τα προσωπικά τους τηλέφωνα, εάν έχουν εγκαταστήσει επίσημες εφαρμογές EC, όπως την εφαρμογή email και το Skype για επιχειρήσεις.

Σε ανακοίνωσή της, η EC ανέφερε ότι η απόφαση λήφθηκε να απαγορεύσει το TikTok από τις συσκευές του για να «προστατεύσει τα δεδομένα και να αυξήσει την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο». Δεν δόθηκαν περαιτέρω εξηγήσεις. Οι εργαζόμενοι έχουν προθεσμία έως τις 15 Μαρτίου για να εγκαταλείψουν το TikTok, διαφορετικά κινδυνεύουν να μην μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις επίσημες εφαρμογές της EC.

Η μητρική εταιρεία του TikTok ByteDance δεν είναι ευχαριστημένη με την κίνηση της EC να απαγορεύσει την εφαρμογή, με έναν εκπρόσωπο να δηλώνει: «Είμαστε απογοητευμένοι με αυτήν την απόφαση, η οποία πιστεύουμε ότι είναι λανθασμένη και βασίζεται σε θεμελιώδεις παρανοήσεις».

Πολλές κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, έχουν κατηγορήσει την ByteDance που εδρεύει στην Κίνα ότι χρησιμοποιεί το TikTok ότι συλλέγει δεδομένα από τους χρήστες του που θα μπορούσαν να κοινοποιηθούν στην κινεζική κυβέρνηση. Η ByteDance αρνείται σταθερά αυτές τις κατηγορίες. Ωστόσο, αυτό δεν εμπόδισε πολλές κυβερνητικές υπηρεσίες των ΗΠΑ από το να απαγορεύσουν το TikTok από επίσημες συσκευές όπως κάνει τώρα η EC.

Στα τέλη Δεκεμβρίου 2022, το Κογκρέσο των ΗΠΑ ενέκρινε νομοσχέδιο που απαγορεύει όλους τους υπαλλήλους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης από την πρόσβαση στο TikTok στις επίσημες συσκευές τους. Αυτή η απαγόρευση υποτίθεται ότι θα τεθεί σε ισχύ στις 27 Φεβρουαρίου. Ορισμένα μέλη του Κογκρέσου θέλουν να ψηφίσουν νόμο που θα απαγόρευε εντελώς το TikTok στις ΗΠΑ, αλλά αυτές οι προσπάθειες είναι απίθανο να πετύχουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *