Ποια μέθοδο χρησιμοποίησε η Valve για εντοπίσει τους απατεώνες

Ποια μέθοδο χρησιμοποίησε η Valve για εντοπίσει τους απατεώνες

Η Valve χρησιμοποίησε μια πολύ ενδιαφέρουσα μέθοδο για να εντοπίσει τους απατεώνες που προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν exploits στο δημοφιλές παιχνίδι MOBA Dota 2. Αυτή την εβδομάδα, ο επίσημος ιστότοπος του παιχνιδιού ανακοίνωσε ότι η Valve έχει απαγορεύσει πάνω από 40.000Dota 2 λογαριασμούς που ανακαλύφθηκαν βασικά παρασύροντάς τους να ελέγξουν τα δεδομένα του παιχνιδιού.

Η Valve λέει τα exploits που χρησιμοποιούνται από αυτά Dota 2 . Οι λογαριασμοί μπόρεσαν να ελέγξουν δεδομένα που δεν εμφανίζονται στο κανονικό παιχνίδι. Η Valve λέει ότι έχει διορθώσει τα προβλήματα που χρησιμοποιούσαν τα exploits, αλλά ταυτόχρονα αποφάσισε να απαλλαγεί από τους παίκτες που τα χρησιμοποιούσαν. Η Valve μπόρεσε να προσδιορίσει ακριβώς ποιοι παίκτες χρησιμοποιούσαν το exploit με ένα ειδικό patch για το παιχνίδι. Στο blog υπάρχει η παρακάτω δήλωση:

Αυτή η ενημέρωση κώδικα δημιούργησε ένα honeypot: ένα τμήμα δεδομένων μέσα στον πελάτη του παιχνιδιού που δεν θα μπορούσε ποτέ να διαβαστεί κατά τη διάρκεια του κανονικού παιχνιδιού, αλλά θα μπορούσε να διαβαστεί από αυτά τα exploits. Καθένας από τους λογαριασμούς που απαγορεύτηκε σήμερα διαβάζεται από αυτήν τη «μυστική» περιοχή στον πελάτη, δίνοντάς μας εξαιρετικά μεγάλη εμπιστοσύνη ότι κάθε απαγόρευση ήταν επάξια.

Η Valve πρόσθεσε ότι ήθελε να αποκαλύψει πώς βρήκε αυτούς τους απατεώνες να στείλουν μια προειδοποίηση σε άλλους παίκτες νομίζοντας ότι θα μπορούσαν να κάνουν το ίδιο πράγμα:

Εάν εκτελείτε οποιαδήποτε εφαρμογή που διαβάζει δεδομένα από το πρόγραμμα-πελάτη Dota καθώς παίζετε παιχνίδια, ο λογαριασμός σας μπορεί να αποκλειστεί οριστικά από το να παίζει Dota. Αυτό περιλαμβάνει επαγγελματίες παίκτες, οι οποίοι θα αποκλειστούν από όλες τις διοργανώσεις της Valve.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *