H Google κατηγορείται για καταστροφή αποδεικτικών στοιχείων 

H Google κατηγορείται για καταστροφή αποδεικτικών στοιχείων 

Η Google και τα αντιμονοπωλιακά ζητήματα και οι αγωγές της είναι μια ιστορία τόσο παλιά όσο ο χρόνος. Η εταιρεία έχει εμπλακεί σε διάφορες αντιμονοπωλιακές υποθέσεις σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο,κυρίως στην Ευρωπαϊκή Ένωση και Ινδία. Τώρα, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ (DOJ) κατηγόρησε την εταιρεία ότι κατέστρεψε στοιχεία σε μια συνεχιζόμενη αντιμονοπωλιακή αγωγή.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ισχυρίστηκε ότι στο παρελθόν, οι υπάλληλοι της Google διεξήγαγαν τακτικά “ουσιώδεις και ευαίσθητες εργασίες” σε μια εφαρμογή ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων που διαγράφει μηνύματα εντός 24 ωρών. Στην πραγματικότητα, η αρχή ισχυρίζεται ότι η Google εκπαίδευσε πραγματικά υπαλλήλους να χρησιμοποιούν μηχανισμούς συνομιλίας χωρίς εγγραφή.

Αυτός είναι ένας σημαντικός ισχυρισμός, δεδομένου ότι οι ομοσπονδιακοί νόμοι απαγόρευαν στην Google να διαγράφει συνομιλίες στα μέσα του 2019, όταν αναμενόταν να ξεκινήσει η σχετική αντιμονοπωλιακή αγωγή. Ωστόσο, η εταιρεία συνέχισε τη χρήση συστημάτων off-the-record για τη διεξαγωγή των εργασιών της, ισχυρίζεται το DOJ.

Η Google έχει αρνηθεί κατηγορηματικά αυτούς τους ισχυρισμούς, λέγοντας ότι:

Οι ομάδες μας εργάστηκαν ευσυνείδητα για χρόνια για να ανταποκριθούν σε έρευνες και δικαστικές διαφορές. Στην πραγματικότητα, έχουμε προσκομίσει πάνω από 4 εκατομμύρια έγγραφα μόνο σε αυτήν την περίπτωση και εκατομμύρια άλλα σε ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο.

Η τελευταία κατηγορία από το Υπουργείο Δικαιοσύνης είναι μέρος μιας συνεχιζόμενης αντιμονοπωλιακής αγωγής που προσπαθεί να αποδείξει ότι η Google κυριάρχησε άδικα στην αγορά αναζήτησης στο διαδίκτυο. Το κυβερνητικό όργανο λέει ότι η Google ουσιαστικά κατέστρεψε τα στοιχεία για αυτήν την υπόθεση διαγράφοντας αυτόματα τις επιχειρηματικές συνομιλίες της.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ισχυρίζεται ότι η Google συμφώνησε να αναστείλει τις δραστηριότητές της αυτόματης διαγραφής μόνο αφού της ενημερώθηκε ότι πρόκειται να υποβληθεί πρόταση για κυρώσεις. Ο περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ Amit Mehta δεν έχει ακόμη εκδώσει δήλωση σχετικά με την πρόταση, αλλά θα σας κρατάμε ενήμερους εάν υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις στην υπόθεση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *