Ποιες εταιρίες αναλαμβάνουν τις οθόνες του Apple iPad

Ποιες εταιρίες αναλαμβάνουν τις οθόνες του Apple iPad

Η Apple αναμένεται να παραλείψτε την ανακοίνωση νέων συσκευών iPad Pro φέτος και θα τις φέρει στις αρχές του 2024. Η μεγαλύτερη αλλαγή θα είναι η μετάβαση από LCD σε OLED και σύμφωνα με κορεατικές πηγές, θα κάνει τις παραγγελίες για τα πάνελ με τη Samsung και την LG.

Η συμφωνία μεταξύ της Apple και του κατασκευαστή οθονών BOE βρίσκεται ακόμη υπό διαπραγμάτευση, αφήνοντας ουσιαστικά τον κινέζο κατασκευαστή εκτός παιχνιδιού, τουλάχιστον στην αρχή..

Το κορυφαίο προϊόν tablet της Apple πούλησε περισσότερες από 70 εκατομμύρια μονάδες κατά τη διάρκεια του προηγούμενου οικονομικού έτους. Μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου 2022, η εταιρεία σημείωσε πωλήσεις 9,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μια τεράστια αύξηση 28% σε ετήσια βάση.

Οι αναφορές υποδηλώνουν ότι τα νέα tablet iPad Pro θα έχουν ελαφρώς μεγαλύτερα πάνελ, αλλά δεν γνωρίζουμε ακόμη εάν το συνολικό μέγεθος της συσκευής θα αλλάξει. Η μικρότερη έκδοση θα αυξηθεί από 11” σε 11,1”, ενώ η έκδοση 12,9” θα αντικατασταθεί από οθόνη 13,1”.

Ο Kang Min-su, αναλυτής της Omdia, μίλησε πρόσφατα κατά τη διάρκεια του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Κορέας. Είπε ότι οι κορεάτες κατασκευαστές, όπως η Samsung και η LG, εξακολουθούν να είναι αδιαμφισβήτητοι ηγέτες της αγοράς OLED λόγω των αναδιπλούμενων συσκευών. Ωστόσο, θα πρέπει να θυμούνται το προηγούμενο της επιχείρησης LCD που είδε την Κίνα να παίρνει ένα μεγάλο μέρος των πωλήσεων.

Εξετάζοντας το τμήμα των οθονών OLED, η Samsung και η LG μαζί κατείχαν το 100% της αγοράς στο παρελθόν, ενώ τώρα βρίσκονται στην κορυφή με μερίδιο αγοράς πάνω από 80% . Οι κορεάτες κατασκευαστές εξακολουθούν να είναι «τέσσερα έως έξι χρόνια μπροστά» από τις κινεζικές εταιρείες και η τοπική κυβέρνηση πιέζει για μια ψηφιακή εμπορευματοποίηση το 2027 που θα αύξανε ακόμη περισσότερο τη ζήτηση για OLED, προστατεύοντας έτσι τις άλλες εταιρείες σε βάρος των ανταγωνιστών τους στην Κίτρινη Θάλασσα .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *