11 χώρες έλαβαν μέρος σε στρατιωτική άσκηση κυβερνοπολέμου

11 χώρες έλαβαν μέρος σε στρατιωτική άσκηση κυβερνοπολέμου

Η μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση κυβερνοπολέμου στη Δυτική Ευρώπη πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Εσθονία. Συνολικά 34 ομάδες από 11 χώρες συμμετείχαν σε μια διαδικτυακή μάχη με ζωντανά πυρά.

Χώρες όπως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιαπωνία, η Ινδία, η Ιταλία, η Εσθονία, η Ουκρανία, η Γκάνα, η Κένυα και το Ομάν εκπροσωπήθηκαν από 750 ειδικούς στο Defense Cyber ​​Marvel 2 (DCM2) άσκηση. Πολλοί από αυτούς συμμετείχαν εξ αποστάσεως.

Η επταήμερη εκδήλωση, υπό την ηγεσία του Βρετανικού Στρατού, δοκίμασε την ανταπόκριση των συμμετεχόντων σε κοινά και πολύπλοκα σενάρια στον κυβερνοχώρο, συμπεριλαμβανομένων επιθέσεων σε δίκτυα και συστήματα βιομηχανικού ελέγχου (ICS).

Ένα σενάριο που προσομοιώθηκε στην εμβέλεια του ΝΑΤΟ στον κυβερνοχώρο CR154 αφορούσε επιθέσεις σε ρομποτικά συστήματα χωρίς πλήρωμα, μια τακτική που χρησιμοποιούσε η Ρωσία για να διαταράξει τον ουκρανικό κυβερνοχώρο στις πρώτες ημέρες της εισβολής της.

Οι ομάδες που συμμετείχαν διαγωνίστηκαν μεταξύ τους και κρίθηκαν με βάση την ταχύτητά τους στον εντοπισμό και την απόκριση σε απειλές στον κυβερνοχώρο. Μια ομάδα από την Ιταλία ανακηρύχθηκε νικήτρια, ακολουθούμενη από ομάδες που εκπροσωπούν την Εσθονία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *