News Corp: ομολογεί ότι κρατικοί χάκερ βρίσκονταν στο δίκτυό της για δύο χρόνια

News Corp: ομολογεί ότι κρατικοί χάκερ βρίσκονταν στο δίκτυό της για δύο χρόνια

Ο κολοσσός των μέσων μαζικής ενημέρωσης και των εκδόσεων News Corporation (News Corp) λέει ότι οι επιτιθέμενοι πίσω από μια παραβίαση που αποκαλύφθηκε το 2022 απέκτησαν για πρώτη φορά πρόσβαση στα συστήματά της δύο χρόνια πριν, τον Φεβρουάριο του 2020.

Αυτό αποκαλύφθηκε σε επιστολές ειδοποίησης παραβίασης δεδομένων που αποστέλλονται στους υπαλλήλους επηρεάστηκαν από την παραβίαση δεδομένων, οι οποίοι είχαν πρόσβαση σε ορισμένες από τις προσωπικές και υγειονομικές τους πληροφορίες, ενώ οι παράγοντες της απειλής είχαν πρόσβαση σε ένα ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και ένα σύστημα αποθήκευσης εγγράφων που χρησιμοποιούνταν από πολλές επιχειρήσεις της News Corp.

Το περιστατικό επηρέασε πολλούς κλάδους ειδήσεων του εκδοτικού ομίλου ετερογενών δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβανομένων των The Wall Street Journal, της New York Post και των ειδησεογραφικών της επιχειρήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

“Με βάση την έρευνα, η News Corp κατανοεί ότι, μεταξύ Φεβρουαρίου 2020 και Ιανουαρίου 2022, ένα μη εξουσιοδοτημένο μέρος απέκτησε πρόσβαση σε ορισμένα επαγγελματικά έγγραφα και email από περιορισμένο αριθμό λογαριασμών του προσωπικού της στο επηρεαζόμενο σύστημα, ορισμένοι από τους οποίους περιείχαν προσωπικές πληροφορίες.” είπε η εταιρεία.

“Η έρευνά μας δείχνει ότι αυτή η δραστηριότητα δεν φαίνεται να επικεντρώνεται στην εκμετάλλευση προσωπικών πληροφοριών. Δεν γνωρίζουμε αναφορές για κλοπή ταυτότητας ή απάτη σε σχέση με αυτό το ζήτημα.”

Σύμφωνα με την News Corp, οι προσωπικές πληροφορίες στις οποίες έχουν πρόσβαση οι εισβολείς περιλαμβάνουν ένα ή περισσότερα από τα ακόλουθα για κάθε άτομο που επηρεάζεται από την παραβίαση δεδομένων:

  • Ονόματα
  • Ημερομηνίες γέννησης
  • Αριθμοί Κοινωνικής Ασφάλισης
  • Αριθμοί άδειας οδήγησης
  • Αριθμοί διαβατηρίου
  • Πληροφορίες οικονομικού λογαριασμού
  • Πληροφορίες ιατρικής και ασφάλισης υγείας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *