Η νέα λειτουργία Galaxy S23 υπόσχεται προστασία από δυσάρεστες εικόνες

Η νέα λειτουργία Galaxy S23 υπόσχεται προστασία από δυσάρεστες εικόνες

Οι εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων είναι διαβόητες παιδικές χαρές για χάκερ που στοχεύουν ευάλωτα άτομα με κακόβουλο λογισμικό κρυμμένο σε βίντεο, συνδέσμους και εικόνες. Το άνοιγμα αυτών των αρχείων μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τα προσωπικά σας δεδομένα και μπορεί ακόμη και να δώσει σε κακούς ηθοποιούς πρόσβαση στις συσκευές σας. Για την προστασία από τέτοιες απειλές, τη  νέα σειρά Galaxy S23 έρχεται με μια δυνατότητα που ονομάζεται Samsung Message Guard.

Σύμφωνα με  την Samsung, η νέα λειτουργία λειτουργεί επί του παρόντος στην εφαρμογή Samsung Messages καθώς και στο Google Messages. Προστατεύει από εκμεταλλεύσεις μηδενικού κλικ που πραγματοποιούνται κάθε φορά που λαμβάνεται μια εικόνα στο τηλέφωνό σας. Αν και μπορεί να είστε προσεκτικοί σχετικά με το άνοιγμα τυχαίων συνημμένων, αυτός ο τύπος επίθεσης δεν χρειάζεται να κάνετε κλικ σε τίποτα. Η λήψη μιας εικόνας ή ενός αρχείου μπορεί να είναι αρκετή για να δώσει στους χάκερ πρόσβαση στη συσκευή σας.

Το Samsung Message Guard παγιδεύει όλα τα εισερχόμενα αρχεία εικόνας όταν τα λαμβάνει το τηλέφωνό σας και τα απομονώνει από την υπόλοιπη συσκευή. Αυτό εμποδίζει το κακόβουλο λογισμικό να αποκτήσει πρόσβαση στο τηλέφωνό σας. Αυτές οι παγιδευμένες εικόνες ελέγχονται στη συνέχεια λίγο-λίγο και η Samsung λέει ότι «εξουδετερώνει κάθε πιθανή απειλή που κρύβεται στα αρχεία εικόνας προτού προλάβουν να σας κάνουν κακό». Η εργασία εκτελείται στο παρασκήνιο και δεν χρειάζεται οι χρήστες να ενεργοποιήσουν κάποια ειδική ρύθμιση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *