Google Pixel Watch : Ποιο είναι το ξεχωριστό χαρακτηριστικό που παρέχει

Google Pixel Watch : Ποιο είναι το ξεχωριστό χαρακτηριστικό που παρέχει

Η Google διαθέτει τώρα τη δυνατότητα ανίχνευσης πτώσης σε αυτή την έκδοση Google Pixel Watch με ενσωματωμένους αισθητήρες κίνησης που θα καθορίσουν τη σοβαρότητα της πτώσης μέσω της μηχανικής εκμάθησης στη συσκευή. Θα παρέχουν επίσης τρόπους αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που ο χρήστης έχει πέσει σκληρά.

Με την τελευταία ενημέρωση, σε περίπτωση σκληρής πτώσης, το ρολόι θα ζητήσει από τον χρήστη να απαντήσει εντός συγκεκριμένου χρονικού πλαισίου. Εάν το άτομο δεν αντιδράσει ή δεν μετακινηθεί σε 30 δευτερόλεπτα, το ρολόι θα δονηθεί, θα ηχήσει ξυπνητήρι και θα εμφανίσει μια ειδοποίηση στην οθόνη για να ελέγξει εάν ο χρήστης είναι καλά. Η ειδοποίηση οθόνης θα ζητήσει από τον χρήστη να πατήσει “Είμαι εντάξει” ή “Έπεσα και χρειάζομαι βοήθεια”, ανάλογα με την κατάστασή του. Εάν επιλεγεί το δεύτερο, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης θα κληθούν να στείλουν βοήθεια.

Fall detection on Google Pixel Watch

Εάν δεν επιλεγεί καμία από τις επιλογές, το ξυπνητήρι Watch θα συνεχίσει να χτυπά για ένα λεπτό, και θα γίνεται όλο και πιο δυνατό κάθε φορά. Σε περίπτωση μη απάντησης, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης θα καλούνται αυτόματα και θα αναπαράγεται ένα αυτοματοποιημένο μήνυμα που ζητά βοήθεια όπου κι αν είναι παρών ο χρήστης. Διαφορετικά, το άτομο μπορεί να μιλήσει με τον χειριστή έκτακτης ανάγκης και να τον ενημερώσει για την κατάστασή του.

Η Google περιγράφει τη δυνατότητα σε ανάρτηση ιστολογίου δηλώνοντας:

«Ανησυχείτε ότι το να κάνετε burpees ή να χτυπήσετε τις πίστες του σκι θα προκαλέσει μια τυχαία κλήση έκτακτης ανάγκης; Το Pixel Watch σας γνωρίζει τη διαφορά μεταξύ της σκληρής πτώσης και της έντονης σωματικής δραστηριότητας ή ακόμα και της γρήγορης ανάρρωσης μετά από ένα μικρό παραπάτημα — χάρη στους αλγόριθμους μηχανικής εκμάθησης και τις αυστηρές δοκιμές μας. Οι αισθητήρες κίνησης και οι αλγόριθμοι μπορούν να παρακολουθούν για ξαφνική πρόσκρουση και τις αντιδράσεις και τις ενστικτώδεις αντιδράσεις του σώματός σας στην πτώση. Εκπαιδεύσαμε αυτήν τη διαδικασία χρησιμοποιώντας μια ευρεία ποικιλία ανθρώπινων και προσομοιωμένων δεδομένων πτώσης και άλλων μοτίβων κίνησης για να ανιχνεύσουμε με ακρίβεια πραγματικές πτώσεις και να ελαχιστοποιήσουμε πιθανούς ψευδείς συναγερμούς.

Δοκιμάσαμε επίσης αυτήν τη λειτουργία σε δραστηριότητες υψηλής ενέργειας που περιελάμβαναν πρόσκρουση, ξαφνική πτώση ή υπερβολικές κινήσεις του χεριού — σκεφτείτε δραστηριότητες όπως μπούρπι, άλματα ή κολύμπι — για να αποφύγουμε τέτοιου είδους δραστηριότητες από το να ενεργοποιήσουν μια ψευδή ειδοποίηση. Και συνεργαστήκαμε με τις υπηρεσίες αποστολής έκτακτης ανάγκης για να ελέγξουμε ότι οι κλήσεις ήταν ομαλά συνδεδεμένες και τα αυτοματοποιημένα μηνύματα ήταν όσο το δυνατόν πιο χρήσιμα για όλους τους εμπλεκόμενους».

Η δυνατότητα μπορεί να ενεργοποιηθεί από το Pixel Watch στην εφαρμογή Personal Safety ή από τη σελίδα “Ενημερώσεις” στην εφαρμογή Watch Companion. Οι χρήστες μπορούν επίσης να κάνουν εναλλαγή σε μια ρύθμιση “Βοηθήστε στη βελτίωση του εντοπισμού πτώσης”, επιτρέποντας στην Google να συλλέγει δεδομένα αισθητήρα κίνησης για συμβάντα που έχουν εντοπιστεί ως πτώσεις για να βελτιώσει την ικανότητα. Οι χρήστες μπορούν επίσης να επιλέξουν να απενεργοποιήσουν την ανίχνευση πτώσης ανά πάσα στιγμή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *