Dish Network: Επίθεση Ransomware προκάλεσε την  διακοπή 

Dish Network: Επίθεση Ransomware προκάλεσε την  διακοπή 

Ο γίγαντας της δορυφορικής τηλεόρασης Dish Network επιβεβαίωσε ότι μια πρόσφατη διακοπή ήταν αποτέλεσμα κυβερνοεπίθεσης και παραδέχτηκε ότι τα δεδομένα κλάπηκαν ως μέρος του περιστατικού.

Το Dish άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα την περασμένη εβδομάδα, όταν οι ιστότοποι, οι εφαρμογές και διάφορες άλλες υπηρεσίες του έγιναν μη διαθέσιμες. Οι άνθρωποι άρχισαν αμέσως να εικάζουν ότι τα ζητήματα μπορεί να προκληθούν από μια κυβερνοεπίθεση, αλλά η εταιρεία αρχικά δεν επιβεβαίωσε αναφορές, περιγράφοντάς το ως εσωτερική διακοπή λειτουργίας.

Ωστόσο, ο Dish επιβεβαίωσε σε μια κατάθεση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) την Τρίτη ότι ήταν πράγματι στόχος κυβερνοεπίθεσης, συγκεκριμένα μια επίθεση ransomware.

Το περιστατικό ανακοινώθηκε για πρώτη φορά στις 23 Φεβρουαρίου και μια έρευνα αποκάλυψε στις 27 Φεβρουαρίου ότι ορισμένοι τύποι δεδομένων είχαν διεισδύσει από τα συστήματα πληροφορικής της εταιρείας.

«Είναι πιθανό η έρευνα να αποκαλύψει ότι τα εξαγόμενα δεδομένα περιλαμβάνουν προσωπικές πληροφορίες», δήλωσε ο Dish στην κατάθεση της SEC.

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. Έχουν κληθεί εξωτερικοί εμπειρογνώμονες στον τομέα της κυβερνοασφάλειας και έχουν ειδοποιηθεί οι αρχές επιβολής του νόμου.

«Το Dish, Sling και τα ασύρματα δίκτυα και τα δίκτυα δεδομένων μας παραμένουν σε λειτουργία. Ωστόσο, οι εσωτερικές επικοινωνίες της Εταιρείας, τα τηλεφωνικά κέντρα πελατών και οι ιστότοποι του Διαδικτύου έχουν επηρεαστεί. Η Εταιρεία δραστηριοποιείται ενεργά στην αποκατάσταση των επηρεαζόμενων συστημάτων και σημειώνει σταθερή πρόοδο», ανέφερε η εταιρεία.

Οι μετοχές του Dish βρίσκονται σε πτωτική τροχιά από τότε που άρχισαν να κυκλοφορούν οι φήμες για πιθανό hack.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *