Φωτιά σε εργοστάσιο συναρμολόγησης Apple στην Ινδία  

Φωτιά σε εργοστάσιο συναρμολόγησης Apple στην Ινδία  

Τη Δευτέρα, πυρκαγιά ξέσπασε σε ένα ινδικό εργοστάσιο της Foxlink, η οποία είναι προμηθευτής καλωδίων φόρτισης iPhone από την Ταϊβάν, και διατάραξε την παραγωγή και την κατασκευή στις εγκαταστάσεις της. Το εργοστάσιο βρίσκεται στην ινδική πολιτεία Άντρα Πραντές στην περιοχή Chittoor. Η Foxlink λέει τώρα ότι εργάζεται σκληρά για να ξαναρχίσει την παραγωγή στο εργοστάσιό της.

Η Foxlink δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή διερευνά τα αίτια της πυρκαγιάς και συνεργάζεται με πελάτες για να «συζητηθούν λύσεις για την παραγωγική ικανότητα που επηρεάστηκε πριν από την επανέναρξη των εργασιών». Ωστόσο, ο χώρος εξακολουθεί να είναι αποκλεισμένος από την πυροσβεστική και τέσσερις γραμμές παραγωγής έχουν υποστεί ζημιές. Ο J Ramanaiah, ο οποίος ηγείται του Τμήματος Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της περιοχής, είπε ότι εκτός από τους πυροσβεστήρες, τα συστήματα ασφαλείας όπως οι ανιχνευτές καπνού και οι πυροσβεστικοί κρουνοί ήταν ελαττωματικοί στο σημείο, γεγονός που οδήγησε σε καθυστέρηση στον περιορισμό της φωτιάς.

Σύμφωνα με  μια παλαιότερη αναφορά του Reuters, ορισμένοι εκπρόσωποι της Apple επισκέφτηκαν την εγκατάσταση για συναντήσεις την Τρίτη. Στην Ινδία, η Foxlink λειτουργεί συνολικά 10 γραμμές συναρμολόγησης που βρίσκονται σε δύο ξεχωριστές εγκαταστάσεις στο εργοστάσιο στην Άντρα. Από τους 10, οι τέσσερις καταστράφηκαν ολοσχερώς εξαιτίας της πυρκαγιάς. Η εταιρεία σχεδιάζει να ξαναρχίσει την παραγωγή στις έξι υπόλοιπες γραμμές συναρμολόγησης μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας.

 Ο κατασκευαστής iPhone ξεκίνησε για πρώτη φορά τη συναρμολόγηση στη χώρα πίσω το 2017 με παλιά μοντέλα αλλά ξεκίνησε και πρόσφατα την συναρμολόγηση των πιο τελευταίων μοντέλων.  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *