Κίνα: Επένδυση 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη κατασκευή τσιπ μνήμης 

Κίνα: Επένδυση 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη κατασκευή τσιπ μνήμης 

Η Κίνα έχει δεσμευτεί να επενδύσει επιπλέον 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια στον μεγαλύτερο κατασκευαστή τσιπ μνήμης. Η κρατική εταιρεία National Integrated Circuit Industry Investment Fund Ltd. θα επενδύσει 12,9 δισεκατομμύρια γιουάν στην Yangtze Memory Technologies Company για να παράσχει στη βιομηχανία που έχει πληγεί από τις κυρώσεις των ΗΠΑ κάποια εισροή κεφαλαίων.

Ο κατασκευαστής τσιπ μνήμης εδρεύει στο Hubei και είναι ένας από τους μοναδικούς εγχώριους κατασκευαστές τσιπ που είναι κοντά στον ανταγωνισμό με παγκόσμιους ηγέτες όπως η Samsung. Το μέγεθος της επένδυσης δείχνει πώς η Κίνα αυξάνει για άλλη μια φορά τις δαπάνες της για τη βιομηχανία τσιπ που αντιμετωπίζει προβλήματα. Η βιομηχανία τσιπ στην Κίνα προσπαθεί να παρακάμψει τους περιορισμούς των ΗΠΑ, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζει μια μείωση της παγκόσμιας ζήτησης. Η επένδυση στο Yangtze Memory είναι μια από τις πιο σημαντικές που έγιναν από το κρατικό fund εδώ και αρκετούς μήνες.

Το 2022, ανώτεροι ηγέτες στην Κίνα ξεκίνησαν μια ευρεία εκστρατεία κατά της διαφθοράς λόγω της αργής προόδου στην ανάπτυξη τοπικών εναλλακτικών λύσεων για μάρκες που κατασκευάζονται αλλού. Η εκστρατεία είχε ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση αρκετών ανώτερων στελεχών και στελεχών του κλάδου. Επιπροσθέτως,πολιτική μηδενικού COVID στην Κίνα είχε επίσης ως αποτέλεσμα την επιβράδυνση της παραγωγής τσιπ στη χώρα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν ελέγχους εξαγωγών σε κινεζικούς ημιαγωγούς που είχαν επίσης σημαντικό αντίκτυπο στη βιομηχανία τσιπ της Κίνας.  Μαζί με τις ΗΠΑ, η Ολλανδία και η Ιαπωνία έχουνεπίσης περιορίσει  την κατασκευή τσιπ στην Κίνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *