TikTok: Ποιο όριο εφαρμόζει σε  χρήστες κάτω των 18 ετών

TikTok: Ποιο όριο εφαρμόζει σε  χρήστες κάτω των 18 ετών

Η κοινωνική πλατφόρμα TikTok ανακοίνωσε νέες δυνατότητες για εφήβους και οικογένειες, συμπεριλαμβανομένου ενός ημερήσιου ορίου οθόνης 60 λεπτών για όλους τους χρήστες κάτω των 18 ετών. Θα οριστεί αυτόματα σε κάθε λογαριασμό για μία ώρα, αλλά οι χρήστες θα μπορούν να εξαιρεθούν και να ορίσουν τα δικά τους όρια.

Η εφαρμογή θα προσθέσει επίσης περισσότερες λειτουργίες διαχείρισης χρόνου οθόνης, συμπεριλαμβανομένης μιας υπενθύμισης για χρήστες που απενεργοποίησαν το όριο των 60 λεπτών, αλλά ξοδεύουν περισσότερα από 100 λεπτά. Οι γονείς θα μπορούν να το ελέγχουν, καθώς και να προσθέτουν έναν κωδικό πρόσβασης και να παρατείνουν την περίοδο αυτή σε 30 λεπτά τη φορά.

Η ομάδα συμβουλεύτηκε την τρέχουσα ακαδημαϊκή έρευνα και ειδικούς από το Digital Wellness Lab στο Παίδων της Βοστώνης για να επιλέξει το όριο των 60 λεπτών.

Οι φροντιστές θα μπορούν να χρησιμοποιούν το Family Pairing για να προσαρμόσουν το ημερήσιο όριο οθόνης, συμπεριλαμβανομένων διαφορετικών για διαφορετικές ημέρες της εβδομάδας. Θα έχουν επίσης πρόσβαση στον πίνακα ελέγχου χρόνου οθόνης, ο οποίος παρέχει λεπτομέρειες σχετικά με την ώρα της εφαρμογής, τον αριθμό των φορών που άνοιξε η εφαρμογή και μια ανάλυση του συνολικού χρόνου που αφιερώθηκε.

Οι γονείς θα μπορούν επίσης να θέσουν περισσότερα όρια και να θέσουν σε σίγαση τις ειδοποιήσεις για τους εφήβους τους. Επί του παρόντος, οι χρήστες κάτω των 15 ετών δεν λαμβάνουν ειδοποιήσεις push μετά τις 9 μ.μ. και οι χρήστες ηλικίας 16-17 ετών τις απενεργοποιούν μετά τις 22:00.

Ο χρόνος οθόνης είναι ένα σοβαρό ζήτημα για όλους τους χρήστες και γι’ αυτό το TikTok φέρνει υπενθυμίσεις ύπνου σε όλους. Οι χρήστες μπορούν να ορίσουν μια ώρα κατά την οποία ένα αναδυόμενο παράθυρο θα τους υπενθυμίζει να αποσυνδεθούν, να αφήσουν τη συσκευή και να πάνε για ύπνο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *