Google Bard : το  chatbot AI δεν είναι μόνο για αναζήτηση

Google Bard : το chatbot AI δεν είναι μόνο για αναζήτηση

Λίγο πριν από έναν μήνα, η Google εξέπληξε πολλούς ανθρώπους στον κλάδο της τεχνολογίας όταν ανακοίνωσε το νέο της πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης chatbot, Bard. Εκείνη την εποχή, η Google είπε ότι ο Bard σχεδιάστηκε για να «συνδυάζει το εύρος της γνώσης του κόσμου με τη δύναμη, την ευφυΐα και τη δημιουργικότητα των μεγάλων γλωσσικών μας μοντέλων».

Ωστόσο, όταν το διαδικτυακό demo του Bard δεν προσέφερε σωστές πληροφορίες για το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb, πολλοί θεώρησαν ότι η Google προσπαθούσε να βγάλει ένα προϊόν προκειμένου να ανταγωνιστεί την υπηρεσία ChatGPT του OpenAI. Αυτή η γνώμη είχαν ακόμη και πολλοί υπάλληλοι της Google. Τώρα , μια νέα έκθεση ισχυρίζεται ότι ο αρχηγός της ομάδας που αναπτύσσει το Bard προσπαθεί να απομακρύνει το chatbot από την άποψη ότι θα αντικαταστήσει την Αναζήτηση της Google.

Η ιστορία αναφέρει ότι η Google πραγματοποίησε μια ολομέλεια συνάντηση νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Περιλάμβανε μια εμφάνιση από τον Jack Krawczyk, ο οποίος είναι επικεφαλής της ομάδας ανάπτυξης του Bard. Απάντησε σε ερωτήσεις από το εσωτερικό φόρουμ της Google. Ένας από αυτούς επικεντρώθηκε στον Bard, λέγοντας: “Γιατί πιστεύουμε ότι η πρώτη εφαρμογή του Bard  θα πρέπει να είναι η Αναζήτηση, η οποία στην καρδιά της είναι η εύρεση αληθινών πληροφοριών;”

Ο Krawczyk φέρεται να απάντησε λέγοντας. «Θέλω απλώς να είμαι πολύ σαφής: ο Bard δεν ψάχνει». Είπε ότι ο Bard υποτίθεται ότι χρησιμοποιείται ως “δημιουργικός σύντροφος”. Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι η Google δεν μπορούσε να εμποδίσει τους χρήστες να έχουν πρόσβαση στο Bard ως πρόγραμμα αναζήτησης.

Σε αντίθεση με τη Microsoft, η οποία προσκαλεί εξωτερικούς χρήστες για δοκιμή του νέου Bing Chat, η Google εξακολουθεί να δοκιμάζει τον Bard εσωτερικά με τους υπαλλήλους της. Στη συνάντηση αυτής της εβδομάδας, ο Pichai φέρεται να δήλωσε ότι περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη δημόσια κυκλοφορία του Bard θα δοθούν μετά το φετινό Google I/O, το ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της εταιρείας. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν ανακοινωθεί ημερομηνίες για τη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *