Συμμορία ransomware διαρρέει δεδομένα που έχουν κλαπεί από την πόλη  Όκλαντ

Συμμορία ransomware διαρρέει δεδομένα που έχουν κλαπεί από την πόλη Όκλαντ

Η συμμορία ransomware Play έχει αρχίσει να διαρρέει δεδομένα από την πόλη του Όκλαντ της Καλιφόρνια, τα οποία κλάπηκαν σε πρόσφατη κυβερνοεπίθεση.

Η αρχική διαρροή δεδομένων αποτελείται από ένα αρχείο RAR πολλαπλών τμημάτων με μέγεθος  10 GB που φέρεται να περιέχει εμπιστευτικά έγγραφα, πληροφορίες εργαζομένων, διαβατήρια και ταυτότητες.

“Ιδιωτικά και προσωπικά εμπιστευτικά δεδομένα, οικονομικές πληροφορίες. Ταυτότητες, διαβατήρια, πλήρεις πληροφορίες εργαζομένων, πληροφορίες παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Προς το παρόν μερικώς δημοσιευμένο συμπιεσμένο 10gb”, δήλωσαν οι κυβερνοεγκληματίες στον ιστότοπο διαρροής δεδομένων τους.

Σε επικαιροποιημένη ανακοίνωση που αναρτήθηκε χθες, εκπρόσωποι της πόλης δήλωσαν ι ότι παρακολουθούν την κατάσταση και θα ενημερώσουν  τυχόν άτομα των οποίων τα προσωπικά στοιχεία αποκαλύφθηκαν.

“Ενώ η έρευνα για το εύρος του περιστατικού που επηρεάζει την πόλη του Όκλαντ παραμένει σε εξέλιξη, πρόσφατα μάθαμε ότι ένα μη εξουσιοδοτημένο τρίτο μέρος έχει αποκτήσει ορισμένα αρχεία από το δίκτυό μας και σκοπεύει να δημοσιοποιήσει τις πληροφορίες”, ανέφερε εκπρόσωπος της πόλης..

“Συνεργαζόμαστε με τρίτους ειδικούς και αρχές επιβολής του νόμου για αυτό το ζήτημα και παρακολουθούμε ενεργά τις αξιώσεις μη εξουσιοδοτημένων τρίτων για να διερευνήσουμε την εγκυρότητά τους. Εάν διαπιστώσουμε ότι εμπλέκονται προσωπικά στοιχεία οποιουδήποτε ατόμου, θα ειδοποιήσουμε αυτά τα άτομα σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία .”

Η πόλη υπέστη την επίθεση ransomware στις 8 Φεβρουαρίου, με όλα τα συστήματα πληροφορικής να είναι εκτός σύνδεσης μέχρι να ασφαλιστεί το δίκτυο.

Αν και η επίθεση δεν επηρέασε το 911 και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, πολλά άλλα συστήματα τέθηκαν εκτός σύνδεσης, συμπεριλαμβανομένων των τηλεφωνικών υπηρεσιών και συστημάτων που χρησιμοποιούνται για τη συλλογή πληρωμών, την επεξεργασία αναφορών και την έκδοση αδειών και αδειών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *