Προβλήματα στα Windows με την  ενημέρωση των προγραμμάτων οδήγησης AMD Radeon GPU  

Προβλήματα στα Windows με την  ενημέρωση των προγραμμάτων οδήγησης AMD Radeon GPU  

Η AMD έχει εκδώσει μια προειδοποίηση στους πελάτες των καρτών γραφικών της ότι η ενημέρωση του λογισμικού Radeon θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία των Windows σε «εξαιρετικά μικρό αριθμό περιπτώσεων». Η δήλωση επιβεβαίωσε πολλές αναφορές χρηστών που κυκλοφορούσαν στο διαδίκτυο τις τελευταίες εβδομάδες.

Σύμφωνα με την AMD, η χρήση της επιλογής “Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων” κατά την ενημέρωση του λογισμικού Radeon προκαλεί το σφάλμα Inaccessible Boot Driver, καθιστώντας ολόκληρο το λειτουργικό σύστημα εντελώς κλειστό. Η εταιρεία λέει ότι το πρόβλημα παρουσιάζεται όταν ο χρήστης ενημερώνει το πρόγραμμα οδήγησης κατά την εγκατάσταση ενημερώσεων των Windows, όπως π.χ την πρόσφατη ενημέρωση του Moment 2. Επομένως, η AMD συνιστά να μην χρησιμοποιείτε την επιλογή Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων και να διασφαλίσετε ότι το Windows Update δεν λειτουργεί πριν εγκαταστήσετε ένα νέο πρόγραμμα οδήγησης.

Τα εργαλεία αυτόματης ανάκτησης των Windows θα πρέπει να διορθώσουν το πρόβλημα και να επαναφέρουν τους επηρεαζόμενους υπολογιστές στην κατάσταση λειτουργίας. Εναλλακτικά, οι χρήστες μπορούν να δοκιμάσουν να χρησιμοποιήσουν ένα σημείο επαναφοράς συστήματος. Εάν τίποτα δεν βοηθά, η επανεγκατάσταση των Windows 10 ή 11 είναι η μόνη διέξοδος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *