Οι ανεπιθύμητες κλήσεις WhatsApp μπορεί να γίνουν παρελθόν

Οι ανεπιθύμητες κλήσεις WhatsApp μπορεί να γίνουν παρελθόν

Οι χρήστες του WhatsApp ενδέχεται να παραμείνουν καλά προστατευμένοι από το να πέσουν θύματα κλήσεων απάτης στο instant chat messenger στο μέλλον. Η Meta εργάζεται σε μια νέα δυνατότητα που φέρεται να λειτουργεί ως ασπίδα κατά των κλήσεων ανεπιθύμητης αλληλογραφίας στο WhatsApp.

Η νέα δυνατότητα που εργάζεται αυτή τη στιγμή η εταιρεία είναι η δυνατότητα σίγασης κλήσεων από άγνωστους αριθμούς. Στη ρύθμιση της εφαρμογής, οι χρήστες θα μπορούν να βρουν μια νέα εναλλαγή με το όνομα “Σίγαση άγνωστων καλούντων”. Η ενεργοποίηση της εναλλαγής θα σημαίνει ότι εκχωρείτε δικαιώματα στο WhatsApp για αυτόματη σίγαση κλήσεων από άγνωστους αριθμούς.

Η επερχόμενη νέα λειτουργία δεν θα μπλοκάρει κλήσεις από άγνωστους αριθμούς. Τίποτα δεν θα αλλάξει στο άκρο των καλούντων, καθώς θα συνεχίσουν να ακούνε τον ίδιο ήχο κλήσης ακόμα και όταν ενεργοποιήσετε την εναλλαγή. Ωστόσο, καθώς επιλέγετε τη σίγαση άγνωστων κλήσεων στο WhatsApp, η οθόνη του καλούντος δεν θα είναι ορατή στο instant chat messenger.

Ωστόσο, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί κάθε κλήση από άγνωστο αριθμό ως πιθανή απάτη. Μπορεί επίσης να προέρχεται από τους φίλους και την οικογένειά σας. Ακόμα κι αν ενεργοποιήσετε την εναλλαγή “Σίγαση άγνωστων καλούντων”, θα εξακολουθείτε να μπορείτε να βλέπετε τους άγνωστους αριθμούς στη λίστα κλήσεων. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αποφασίσετε εάν πρέπει να τους καλέσετε ξανά.

Ο κύριος στόχος της νέας εναλλαγής είναι να αποτρέψει τους απατεώνες από την κλοπή προσωπικών πληροφοριών, τη συμμετοχή σε εκβιασμό και την παροχή ευαίσθητων δεδομένων. Ενώ η σίγαση κλήσεων από άγνωστους αριθμούς μπορεί να μειώσει σημαντικά τις πιθανότητες να πέσετε θύμα τέτοιων απατών, οι απατεώνες πάντα επινοούν νέες τακτικές για να σας εξαπατήσουν ώστε να δώσετε όλα τα προσωπικά σας στοιχεία. Εν ολίγοις, θα πρέπει να παραμείνετε σε εγρήγορση ακόμη και αφού ενεργοποιήσετε την εναλλαγή “Σίγαση άγνωστων καλούντων” στο WhatsApp.

H  δυνατότητα σίγασης κλήσεων από άγνωστο αριθμό δοκιμάζεται επί του παρόντος εσωτερικά και δεν είναι ακόμη διαθέσιμη στους δοκιμαστές beta του WhatsApp. Κατά πάσα πιθανότητα, οι δοκιμαστές Beta θα αποκτήσουν πρώτα τη λειτουργικότητα. Ελπίζουμε αυτή η μέρα να έρθει σύντομα.

6 thoughts on “Οι ανεπιθύμητες κλήσεις WhatsApp μπορεί να γίνουν παρελθόν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *