Acer : Γιατί επιβεβαιώνει τώρα την παραβίαση δεδομένων

Acer : Γιατί επιβεβαιώνει τώρα την παραβίαση δεδομένων

Ο γίγαντας ηλεκτρονικών Acer επιβεβαίωσε ότι δέχθηκε χακάρισμα όταν ένας χάκερ προσφέρθηκε να πουλήσει 160 Gb αρχείων που φέρεται να είχαν κλαπεί από τα συστήματα της εταιρείας.

«Εντοπίσαμε πρόσφατα ένα περιστατικό μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης σε έναν από τους διακομιστές εγγράφων μας για τεχνικούς επισκευής. Ενώ η έρευνά μας βρίσκεται σε εξέλιξη, δεν υπάρχει επί του παρόντος καμία ένδειξη ότι οποιαδήποτε δεδομένα καταναλωτή είχαν αποθηκευτεί σε αυτόν τον διακομιστή», είπε η Acer στην εβδομάδα Ασφαλείας σε δήλωση που αποστέλλεται μέσω email.

Η Acer εξέδωσε τη δήλωση αφού ένας χάκερ ανακοίνωσε σε ένα δημοφιλές φόρουμ για το έγκλημα στον κυβερνοχώρο ότι πουλά περισσότερα από 2.800 αρχεία συνολικής χωρητικότητας 160 Gb για απροσδιόριστο ποσό κρυπτονομίσματος Monero.

Οι κυβερνοεγκληματικές αξιώσεις τα αρχεία περιλαμβάνουν εμπιστευτικές διαφάνειες, εγχειρίδια προσωπικού, εμπιστευτική τεκμηρίωση προϊόντος, δυαδικά αρχεία, πληροφορίες για την υποδομή υποστήριξης, εικόνες δίσκου, ψηφιακά κλειδιά προϊόντος αντικατάστασης και πληροφορίες που σχετίζονται με το BIOS.

Ο χάκερ, ο οποίος έχει καλή φήμη στο φόρουμ όπου τα δεδομένα προσφέρονταν προς πώληση, ισχυρίστηκε ότι τα δεδομένα κλάπηκαν στα μέσα Φεβρουαρίου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Acer επιβεβαιώνει παραβίαση δεδομένων. Τον Οκτώβριο του 2021, ο τεχνολογικός γίγαντας παραδέχτηκε ότι οι διακομιστές στην Ινδία και την Ταϊβάν ήτανχακαρισμένο αφού μια ομάδα ισχυρίστηκε ότι είχε κλέψει περισσότερα από 60 Gb δεδομένων από τα συστήματα της εταιρείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *