Η Meta απολύει χιλιάδες υπαλλήλους σε λίγες μέρες

 Η Meta απολύει χιλιάδες υπαλλήλους σε λίγες μέρες

Νέα αναφορά έχει επιβεβαιώσει η προηγούμενη έκθεση υποδεικνύοντας ότι η Meta προετοιμάζεται για έναν ακόμη μεγάλο γύρο απολύσεων. Αυτά σύμφωνα με πληροφορίες θα μπορούσαν να συμβούν μόλις αυτή την εβδομάδα και θα είναι επιπλέον της μείωσης του αριθμού των απασχολουμένων κατά 13% από τον Νοέμβριο του 2022.

Προφανώς, η Meta ακολουθεί μια διττή προσέγγιση με τις απολύσεις της, όπου αφήνει κόσμο είτε για να ισοπεδώσει την ιεραρχία στην εταιρεία είτε για να πετύχει ορισμένους οικονομικούς στόχους. Στην περίπτωση του πρώτου, προσφέρει πακέτα εξαγοράς στους μάνατζερ και αφήνει ολόκληρες ομάδες που θεωρούνται μη απαραίτητες.

Ωστόσο, αυτές οι τελευταίες απολύσεις θα χρησιμεύσουν στην πραγματικότητα για την επίτευξη οικονομικών στόχων. Ως μέρος αυτής της διαδικασίας, η Meta ζητά από τους διευθυντές και τους αντιπροέδρους να συντάξουν μια λίστα με τα άτομα που μπορούν να αφεθούν χωρίς σημαντικό αντίκτυπο στην εταιρεία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Mark Zuckerberg, είχε προηγουμένως αποκαλέσει το 2023 «έτος αποτελεσματικότητας», σημειώνοντας ότι:

Έχουμε επικεντρωθεί στο να γίνουμε ένας ισχυρότερος και πιο ευκίνητος οργανισμός. Ειλικρινά, είναι ακόμα ένα χάος. Η χρονιά της αποτελεσματικότητας ξεκινά με ένα σωρό άτομα να πληρώνονται για να μην κάνουν τίποτα.

Σύμφωνα με ορισμένους υπαλλήλους, υπάρχει ένα περιβάλλον «ενισχυμένου άγχους και χαμηλού ηθικού» εντός της εταιρείας τον τελευταίο καιρό καθώς οι εργαζόμενοι φοβούνται να απολυθούν, πριν λάβουν τα μπόνους τους που αναμένεται να διανεμηθούν αυτόν τον μήνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *