Android 14 Developer Preview 2: Τι νέο προσφέρει;

Android 14 Developer Preview 2: Τι νέο προσφέρει;

Τον περασμένο μήνα η Google κυκλοφόρησε την πρώτη προεπισκόπηση προγραμματιστή του Android 14, και σήμερα η εταιρεία επιστρέφει με τη δεύτερη Προεπισκόπηση προγραμματιστή. Η νέα έκδοση συνοδεύεται από πρόσθετες βελτιώσεις στο απόρρητο, την ασφάλεια και την απόδοση και συνεχίζει να βελτιώνει την εμπειρία σε tablet και πτυσσόμενα.

Μετά από αυτήν την Προεπισκόπηση προγραμματιστή, η πρώτη έκδοση Beta θα φτάσει τον Απρίλιο, ακολουθούμενη από άλλες τρεις τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με το επίσημο χρονοδιάγραμμα της Google.

Το Android 14 Developer Preview 2 έχει ενσωματωμένη υποστήριξη για να επιτρέπει στις εφαρμογές να έχουν πρόσβαση μόνο σε επιλεγμένες φωτογραφίες και βίντεο ή να έχουν πρόσβαση σε όλα ή να μην έχουν καθόλου πρόσβαση. Μπορείτε να δείτε το νέο παράθυρο διαλόγου για αυτό παρακάτω.

Στο Android 14, το Credential Manager είναι ένα API πλατφόρμας και αυτό επιτρέπει στις εφαρμογές να συνδεθούν χρησιμοποιώντας κωδικούς πρόσβασης. Στο δεύτερο DP, υπάρχουν βελτιώσεις στο στυλ διεπαφής χρήστη του επιλογέα λογαριασμού, μαζί με αλλαγές στο API με βάση τα σχόλια στο DP1.

Οι εφαρμογές που στοχεύουν το Android 14 (το οποίο θα είναι ένα πολύ μικρό υποσύνολο αρχικά) θα πρέπει να παραχωρήσουν προνόμια για να ξεκινήσουν δραστηριότητες στο παρασκήνιο.

Το DP2 συνοδεύεται από βελτιστοποιήσεις στο σύστημα διαχείρισης μνήμης του Android, βελτιώνοντας τη χρήση πόρων ενώ οι εφαρμογές εκτελούνται στο παρασκήνιο. Θα υπάρχουν επίσης λιγότερες ειδοποιήσεις που δεν μπορούν να παραβλεφθούν στο Android 14, ενώ υπάρχουν και βελτιωμένα API για καταστήματα εφαρμογών.

Με τις Τοπικές προτιμήσεις, μόλις η συσκευή σας αποκτήσει Android 14, θα μπορείτε να εξατομικεύσετε τις μονάδες θερμοκρασίας, την πρώτη ημέρα της εβδομάδας και το σύστημα αρίθμησης, με βάση την περιοχή σας.

Η δεύτερη Προεπισκόπηση Προγραμματιστή εξακολουθεί, όπως υποδηλώνει το όνομα, να συνιστάται μόνο στους προγραμματιστές εφαρμογών για δοκιμή εφαρμογών. Μόλις εμφανιστεί η πρώτη beta τον επόμενο μήνα, οι καταναλωτές θα έχουν επίσης ευκολότερη πρόσβαση. Το Android 14 Developer Preview 2 είναι εγκατεστημένο στο Pixel 4a 5G και αργότερα συσκευές Google.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *