Η Microsoft επιδιορθώνει επιτέλους προβλήματα αντιγραφής αρχείων αργής ταχύτητας των Windows 11 μέσω SMB

Η Microsoft επιδιορθώνει επιτέλους προβλήματα αντιγραφής αρχείων αργής ταχύτητας των Windows 11 μέσω SMB

Η Microsoft αντιμετώπισε επιτέλους ένα γνωστό πρόβλημα που προκαλεί σημαντικές επιδόσεις κατά την αντιγραφή μεγάλων αρχείων μέσω SMB μετά την εγκατάσταση της ενημέρωσης των Windows 11 2022.

Το σφάλμα διορθώθηκε με την ενημέρωση προεπισκόπησης   ασφαλείας KB5022913 Φεβρουαρίου 2023 που κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2022, η οποία επίσης παρουσίασε και τα  χαρακτηριστικά του Moment 2.

“Αυτή η ενημέρωση αντιμετωπίζει ένα ζήτημα που επηρεάζει την αντιγραφή από ένα δίκτυο σε μια τοπική μονάδα δίσκου. Η αντιγραφή είναι πιο αργή από ό,τι αναμενόταν για ορισμένους χρήστες,” δήλωσε  η Microsoft.

Η επιδιόρθωση έρχεται μετά την εξήγηση που έδωσε ο Ned Pyle της Microsoft  τον Οκτώβριο ότι “υπάρχει μείωση απόδοσης το 22ωρο κατά την αντιγραφή μεγαλύτερων αρχείων από έναν απομακρυσμένο υπολογιστή σε έναν υπολογιστή με Windows 11 ή κατά την αντιγραφή αρχείων σε μια τοπική μονάδα δίσκου.”

Ενώ η Microsoft δεν μοιράστηκε λεπτομέρειες σχετικά με την πραγματική μείωση της απόδοσης, σύμφωνα με αναφορές χρηστών, ο χρόνος που απαιτείται για τις λειτουργίες αρχείων στα επηρεαζόμενα συστήματα θα μπορούσε να υπερδιπλασιαστεί σε ορισμένες συνθήκες.

“Είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα αντιγράφοντας αρχεία στα Windows 11, έκδοση 22H2 από κοινόχρηστο στοιχείο δικτύου μέσω Μπλοκ μηνυμάτων διακομιστή (SMB), αλλά ενδέχεται να επηρεαστεί και το τοπικό αντίγραφο αρχείων”, δήλωσε η Microsoft  σε μια ενημέρωση Σεπτεμβρίου στο έγγραφο υποστήριξης ενημέρωσης προεπισκόπησης KB5017389.

Δύο μήνες αργότερα, τον Νοέμβριο, η εταιρεία άρχισε να δοκιμάζει μια επιδιόρθωση που κυκλοφόρησε σε ορισμένα συστήματα που είναι εγγεγραμμένα στο πρόγραμμα Windows Insider που εκτελούν το Windows 11 Preview Build 25252.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *