Το Ηνωμένο Βασίλειο απαγορεύει το TikTok σε κυβερνητικά τηλέφωνα

Το Ηνωμένο Βασίλειο απαγορεύει το TikTok σε κυβερνητικά τηλέφωνα

Μετά από παρόμοια απόφαση των ΗΠΑ, του Καναδά, του Βελγίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το Ηνωμένο Βασίλειο απαγορεύει επίσης το TikTok από τις κυβερνητικές συσκευές για λόγους ασφαλείας. Η απαγόρευση τίθεται σε ισχύ αμέσως.

Δείτε τι έχει πει σχετικά ο υπουργός του Υπουργικού Συμβουλίου Oliver Dowden.

“Η ασφάλεια των ευαίσθητων κρατικών πληροφοριών πρέπει να είναι πρώτη, επομένως σήμερα, απαγορεύουμε αυτήν την εφαρμογή σε κρατικές συσκευές. Η χρήση άλλων εφαρμογών εξαγωγής δεδομένων θα ελέγχεται.”

Η δήλωση του Dowden υποδηλώνει ότι και άλλες εφαρμογές βρίσκονται υπό εξέταση και το TikTok είναι μόνο η αρχή. 

Η εφαρμογή είναι γνωστό ότι εξάγει δεδομένα χρήστη εκτός της ίδιας της εφαρμογής, η οποία είναι η πηγή προβληματισμού  για πολλά δυτικά έθνη. Φυσικά, η απαγόρευση αφορά μόνο κρατικές συσκευές που χρησιμοποιούνται για εργασία με ευαίσθητες πληροφορίες, αλλά οι κρατικοί υπάλληλοι είναι ελεύθεροι να εγκαταστήσουν το TikTok στα προσωπικά τους smartphone.

Ένας εκπρόσωπος του TikTok είπε ότι η εταιρεία θα προσπαθήσει να συνεργαστεί με την κυβέρνηση επειδή πιστεύει ότι η απαγόρευση πηγάζει από μια «θεμελιώδη παρανόηση» και «οδηγείται από ευρύτερη γεωπολιτική, στην οποία οι χρήστες του TikTok και του Ηνωμένου Βασιλείου δεν παίζουν κανένα ρόλο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *