Η συμμορία ransomware LockBit διεκδικεί τώρα και παραβίαση του City of Oakland

Η συμμορία ransomware LockBit διεκδικεί τώρα και παραβίαση του City of Oakland

Μια άλλη επιχείρηση ransomware, η συμμορία LockBit, απειλεί τώρα να διαρρεύσει αυτό που περιγράφει ως αρχεία που έχουν κλαπεί από τα συστήματα της πόλης του Όκλαντ.

Ωστόσο, η συμμορία δεν έχει ακόμη δημοσιεύσει καμία απόδειξη ότι έχει κλέψει αρχεία από το δίκτυο της πόλης του λιμανιού της Δυτικής Ακτής.

Στη νέα καταχώρηση που προστέθηκε στον ιστότοπο διαρροής δεδομένων σκοτεινού ιστού LockBit, προειδοποιούν μόνο ότι όλα τα δεδομένα που έχουν θα δημοσιευτούν σε 19 ημέρες, στις 10 Απριλίου.

Το LockBit έχει προηγουμένως διατυπώσει ισχυρισμούς που έχουν αποδειχθεί ψευδείς σε τουλάχιστον μία περίπτωση.

Τον Ιούνιο του 2022, η ομάδα ransomware είπε ότι χάκαρε τα συστήματα της Mandiant και έκλεψε εκατοντάδες χιλιάδες αρχεία, που αποδείχθηκε διαφημιστικό κόλπο αφού δημοσίευσε μια δήλωση λέγοντας ότι δεν είχε δεσμούς με την συμμορία του ηλεκτρονικού εγκλήματος της Evil Corp αντί να διαρρεύσει τυχόν κλεμμένα δεδομένα.

Η πόλη του Όκλαντ δεν έχει ακόμη εκδώσει δήλωση σχετικά με τους ισχυρισμούς της συμμορίας ransomware LockBit.

City of Oakland LockBit data leak warning

Αυτή είναι η δεύτερη συμμορία ransomware που ισχυρίζεται ότι έχει κλέψει δεδομένα από το City of Oakland μετά το Play ransomware ανέλαβε την ευθύνη στις αρχές Μαρτίου για μια κυβερνοεπίθεση στα μέσα Φεβρουαρίου.

Η συμμορία του Play άρχισε αργότερα να διαρρέει αυτά που ισχυριζόταν ότι ήταν κλεμμένα δεδομένα της πόλης του Όκλαντ ως αρχεία RAR πολλαπλών τμημάτων 10 GB που περιείχαν εμπιστευτικά έγγραφα, πληροφορίες υπαλλήλων, διαβατήρια και ταυτότητες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *