Παραβίαση δεδομένων στην Ferrari   

Παραβίαση δεδομένων στην Ferrari   

Η Ferrari αποκάλυψε μια παραβίαση δεδομένων μετά από αίτημα λύτρων που έλαβε αφού οι επιτιθέμενοι απέκτησαν πρόσβαση σε ορισμένα από τα συστήματα πληροφορικής της εταιρείας.

«Λυπούμαστε που σας ενημερώνουμε για ένα περιστατικό στον κυβερνοχώρο στη Ferrari, όπου ένας παράγοντας απειλής μπόρεσε να αποκτήσει πρόσβαση σε περιορισμένο αριθμό συστημάτων στο περιβάλλον πληροφορικής μας», λέει η Ferrari στις επιστολές ειδοποίησης παραβίασης που στάλθηκαν στους πελάτες.

Ενώ η ιταλική εταιρεία κατασκευής πολυτελών σπορ αυτοκινήτων είπε ότι οι επιτιθέμενοι απέκτησαν πρόσβαση στο δίκτυό της και οι επιτιθέμενοι ζήτησαν λύτρα για να μην διαρρεύσουν δεδομένα που είχαν κλαπεί από τα συστήματά της, η Ferrari δεν έχει ακόμη αποκαλύψει εάν επρόκειτο για επίθεση ransomware ή απλώς απόπειρα εκβιασμού.

“Η Ferrari N.V. ανακοινώνει ότι η Ferrari S.p.A., η εξ ολοκλήρου ιταλική θυγατρική της, επικοινώνησε πρόσφατα από έναν παράγοντα απειλών με απαίτηση λύτρων σχετικά με ορισμένα στοιχεία επικοινωνίας με πελάτες”, η εταιρείαείπε σε δήλωση.

«Μετά τη λήψη της ζήτησης λύτρων, ξεκινήσαμε αμέσως μια έρευνα σε συνεργασία με μια κορυφαία παγκόσμια εταιρεία κυβερνοασφάλειας τρίτου μέρους».

Η Ferrari λέει ότι οι πληροφορίες πελατών που εκτέθηκαν στο περιστατικό περιλαμβάνουν ονόματα, διευθύνσεις, διευθύνσεις email και αριθμούς τηλεφώνου.

Μέχρι στιγμής, η Ferrari δεν έχει βρει ακόμη στοιχεία ότι τα στοιχεία πληρωμής, οι αριθμοί τραπεζικών λογαριασμών ή άλλες ευαίσθητες πληροφορίες πληρωμής είχαν πρόσβαση ή κλαπεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *