Η Apple διατηρεί ζωντανή την κλασική μουσική με νέα εφαρμογή

Η Apple διατηρεί ζωντανή την κλασική μουσική με νέα εφαρμογή

Με το νέο, αλλά όχι με το κλασικό– η εφαρμογή Apple Music Classical του τεχνολογικού γίγαντα θα επιτρέψει στους θαυμαστές του Μπετόβεν, του Μότσαρτ και άλλων παρόμοιων να απολαύσουν πέντε εκατομμύρια κομμάτια διάσημων συνθετών με το άγγιγμα των συσκευών τους.

Και όσοι είναι νέοι στην κλασική μουσική ίσως θέλουν να δοκιμάσουν το Editor’s Choice, το οποίο χρεώνεται από την Apple ως την επιμελημένη επιλογή κομματιών χρυσού προτύπου. Με περισσότερες από 700 λίστες αναπαραγωγής που εκτείνονται σε οκτώ αιώνες μουσικής, η εφαρμογή υπόσχεται μια ολοκληρωμένη εμπειρία για τους θαυμαστές του μακροχρόνιου είδους.

«Τα κλασικά έργα έχουν πολλαπλές κινήσεις και κομμάτια», είπε η εταιρεία σε δελτίο τύπου που δίνει μια επισκόπηση της νέας της εφαρμογής. «Τα διάσημα κομμάτια έχουν εκατοντάδες ηχογραφήσεις με διαφορετικές ορχήστρες, μαέστρους και σολίστ, και πολλοί συνθέτες έχουν τις δικές τους ειδικές ταξινομήσεις καταλόγων».

Πρόσθεσε: «Έχοντας κατά νου αυτές τις πολυπλοκότητες, η Apple Music Classical έχει επανασχεδιάσει την αναζήτηση για να προσφέρει άμεσα αυτό που αναζητούν οι χρήστες χρησιμοποιώντας όλους τους συνδυασμούς λέξεων-κλειδιών, από συνθέτη και έργο, μέχρι τον αριθμό του έργου, τον μαέστρο, τον καλλιτέχνη ή το όργανο, ακόμη και ένα το παρατσούκλι της δουλειάς».

Η χρήση της εφαρμογής για την αναζήτηση ενός έργου «αποκαλύπτει όλες τις ηχογραφήσεις του, καθώς και την απόδοση του Editor’s Choice», ενώ «η αναζήτηση για έναν συνθέτη εμφανίζει όλα τα διαθέσιμα έργα».

Το ολοκαίνουργιο έργο συνθετών έχει επίσης ανατεθεί ειδικά για να προσθέσει ένα επιπλέον χρώμα στην εφαρμογή, με τους Μπαχ, Μπετόβεν, Σοπέν και Τσαϊκόφσκι μεταξύ άλλων.

«Αποτελούμενη από μια διαφορετική ομάδα καλλιτεχνών, κάθε εικόνα συνδυάζει την ιστορική έρευνα με χρωματικές παλέτες και καλλιτεχνικές αναφορές από τη σχετική κλασική περίοδο», δήλωσε η Apple.

Παρέχονται επίσης οδηγοί ήχου Story of Classical, για όσους επιθυμούν να γνωρίσουν τη μουσικολογία τους και να μάθουν περισσότερα για την ιστορία του είδους.

Το Apple Music Classical είναι διαθέσιμο για λήψη από το App Store όπου κι αν προσφέρει το Apple Music, εξαιρουμένων της Κίνας, της Ιαπωνίας, της Ρωσίας, της Νότιας Κορέας, της Ταϊβάν και της Τουρκίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *