Google Bard: θα αλλάξει σύντομα μοντέλα γλώσσας 

Google Bard: θα αλλάξει σύντομα μοντέλα γλώσσας 

 Κυκλοφόρησε το chatbot AI Bard της Google στο ευρύ κοινό νωρίτερα τον Μάρτιο. Ωστόσο, η αρχική απόκριση δεν ήταν ευνοϊκή, καθώς ο Bard δεν έχει προσφέρει το είδος των λεπτομερών απαντήσεων σε ερωτήσεις που το Bing Chat της Microsoft έχει προμηθεύσει. Πράγματι, ο επικεφαλής της Διαφήμισης και Υπηρεσιών Ιστού της Microsoft Mikhail Parakhin δήλωσε ότι ο  Bard ήταν «αρκετά πολύ πίσω» από τη συνομιλία του Bing.

Ωστόσο, ο Bard μπορεί σύντομα να είναι σε θέση να ανταγωνιστεί καλύτερα το Bing Chat, χάρη στην αλλαγή του μοντέλου της μεγάλης γλώσσας. Επί του παρόντος, ο Bard χρησιμοποιεί το μοντέλο LaMDA το οποίο έχει σχετικά μικρό σύνολο δεδομένων. Ωστόσο, στο  podcast Hard Fork από τους New York Times ο CEO της Google, Sundar Pichai, δήλωσε ότι το chatbot θα μεταβεί στο μεγαλύτερο μοντέλο PaLM.

Στην πραγματικότητα, μπορεί να έχει ήδη συμβεί καθώς ο Pichai δήλωσε ότι η αλλαγή από το LaMDA στο PaLM θα μπορούσε να συμβεί “ίσως καθώς αυτό βγαίνει ζωντανά”. Πρόσθεσε ότι το PaLM «θα φέρει περισσότερες δυνατότητες, είτε σε συλλογισμό, είτε κωδικοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *