Τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης δεν θα πληρώσουν για τους υπαλλήλους τους για να αποκτήσουν σήματα Twitter Blue

Τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης δεν θα πληρώσουν για τους υπαλλήλους τους για να αποκτήσουν σήματα Twitter Blue

Υπό τον νέο ιδιοκτήτη και διευθύνοντα σύμβουλό του, Elon Musk, το Twitter ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο ένα σχέδιο για να καταργήσει τα τρέχοντα σήματα επαλήθευσης για μια νέα συνδρομητική υπηρεσία επί πληρωμή-Twitter Μπλε- που θα δώσει σε οποιονδήποτε αυτό το μπλε σήμα στον λογαριασμό του για 8 $ το μήνα. Καθώς το Twitter ετοιμάζεται να αφαιρέσει το σήμα από  παλαιότερους , μη πληρωμένους, λογαριασμούς  Twitter την 1η Απριλίου, πολλά μεγάλα μέσα ενημέρωσης δηλώνουν ήδη ότι δεν θα συμμετάσχουν σε αυτό το νέο επιχειρηματικό σχέδιο.

Ο Όλιβερ Ντάρσι, δημοσιογράφος του CNN, δημοσίευσε ειρωνικά,στον λογαριασμό του στο Twittet, ότι επικοινώνησε με πολλές εταιρείες μέσων ενημέρωσης και όλες δήλωσαν ότι δεν θα πληρώσουν για τους υπαλλήλους τους για να αποκτήσουν αυτό το νέο σήμα Twitter Blue. Ένας από αυτούς είναι οι New York Times, οι οποίοι είπαν στην Darcy “Δεν σκοπεύουμε να πληρώσουμε το μηνιαίο τέλος για την επαλήθευση των θεσμικών λογαριασμών μας στο Twitter”.

Οι NYT επίσης δεν θα πληρώσουν για να δώσουν στους δημοσιογράφους τα σήματα Twitter Blue “εκτός από σπάνιες περιπτώσεις όπου η επαληθευμένη κατάσταση θα ήταν απαραίτητη για σκοπούς αναφοράς”.

Τα σχόλια ήταν τα ίδια για άλλα μέσα ενημέρωσης από τα οποία άκουσε ο Ντάρσι. Οι Los Angeles Times ανέφεραν ότι πιστεύουν ότι το Twitter Blue «η επαλήθευση δεν δημιουργεί πλέον κύρος ή αξιοπιστία». Το Politico αισθάνθηκε το ίδιο, δηλώνοντας: “Στο μέλλον, ένα σημάδι επιλογής δεν θα σημαίνει πλέον ότι είστε επαληθευμένος δημοσιογράφος. Αντίθετα, θα σημαίνει απλώς ότι πληρώνετε για οφέλη όπως μεγαλύτερα tweets και λιγότερες διαφημίσεις.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *