Η Ιταλία απαγορεύει το ChatGPT επικαλούμενη φόβους για το απόρρητο

Η Ιταλία απαγορεύει το ChatGPT επικαλούμενη φόβους για το απόρρητο

Η Ιταλική Αρχή Προστασίας Δεδομένων απαγόρευσε το ChatGPT μετά από πρόσφατη διαρροή δεδομένων των μηνυμάτων συνομιλίας των χρηστών και των δεδομένων καρτών πληρωμής.

Η ιταλική εποπτική αρχή έχει απαγορεύσει το εργαλείο έως ότου το OpenAI τροποποιήσει τις πολιτικές συλλογής δεδομένων και σεβαστεί το απόρρητο.

Κατηγόρησε τον προγραμματιστή του ChatGPT για παράνομες πρακτικές συλλογής δεδομένων, υπογραμμίζοντας την «απουσία νομικής βάσης που δικαιολογεί τη μαζική συλλογή και αποθήκευση προσωπικών δεδομένων, για να «εκπαιδεύσει» τους αλγόριθμους που διέπουν τη λειτουργία της πλατφόρμας».

Οι απαντήσεις του ChatGPT δεν αντιστοιχούν πάντα στα πραγματικά δεδομένα, που σημαίνει ανακριβής επεξεργασία προσωπικών πληροφοριών, πρόσθεσε ο φύλακας.

Έφερε επίσης ανησυχίες ότι δεν υπάρχει φίλτρο για τον προσδιορισμό της ηλικίας ενός χρήστη: η ελάχιστη ηλικία για τη χρήση του ChatGPT είναι τα 13 έτη.

Έδωσε στο OpenAI 20 ημέρες για να ανταποκριθεί στις ανησυχίες του φύλακα. Η εταιρεία τεχνολογίας αντιμετωπίζει πρόστιμο έως και 20 εκατομμυρίων ευρώ, ή έως και 4% του ετήσιου παγκόσμιου τζίρου.

Η απαγόρευση της Ιταλίας έρχεται σκληρά μετά από μια πρόσφατη διαρροή δεδομένων που υπέστη το μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης μεγάλης γλώσσας.

“Τις ώρες πριν πάρουμε το ChatGPT εκτός σύνδεσης, ήταν δυνατό για ορισμένους χρήστες να δουν το όνομα και το επώνυμο, τη διεύθυνση email, τη διεύθυνση πληρωμής, τα τέσσερα τελευταία ψηφία (μόνο) ενός αριθμού πιστωτικής κάρτας και την ημερομηνία λήξης μιας πιστωτικής κάρτας άλλου ενεργού χρήστη Οι πλήρεις αριθμοί πιστωτικών καρτών δεν αποκαλύφθηκαν ποτέ», ανακοίνωσε την Παρασκευή το OpenAI.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *