Η Google κάνει την κοινή χρήση αρχείων μεταξύ Windows και Android πολύ πιο εύκολη

Η Google κάνει την κοινή χρήση αρχείων μεταξύ Windows και Android πολύ πιο εύκολη

Αφού απέτυχε να κατακτήσει την αγορά κινητής τηλεφωνίας με τα Windows Phone, η Microsoft προσπαθεί σκληρά να γίνει φίλη με το Android με τα Windows 11. Η εφαρμογή Phone Link παρέχει πολλές μοναδικές δυνατότητες σε όσους χρησιμοποιούν υπολογιστές και συσκευές Android. Ωστόσο, δεν είναι η μόνη επιλογή που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Η πιο πρόσφατη εφαρμογή της Google κάνει τη μεταφορά αρχείων από υπολογιστές με Windows σε Android (και αντίστροφα) πολύ πιο εύκολη.

Κοινή χρήση σε κοντινή απόσταση,μια δυνατότητα που εισήγαγε η Google το 2020 για smartphone Android, είναι πλέον διαθέσιμο στα Windows σε επιλεγμένες αγορές χάρη στην πιο πρόσφατη εφαρμογή της Google (μην το συγχέετε με την κοινή χρήση Nearby της Microsoft στα Windows 10 και 11). Η εφαρμογή εκτελείται στο παρασκήνιο και επιτρέπει την αποστολή αρχείων σύροντάς τα στο εικονίδιο της εφαρμογής στην περιοχή ειδοποιήσεων ή επιλέγοντας την αντίστοιχη επιλογή στο μενού με το δεξί κλικ. Η Google θέλει να κάνει τη διαδικασία όσο το δυνατόν πιο απρόσκοπτη, επομένως επιτρέπει τη λήψη αρχείων χωρίς έγκριση εάν χρησιμοποιείτε τον ίδιο λογαριασμό Google στον υπολογιστή και το smartphone σας.

A GIF showing how to transfer files from Android to Windows

Η αποστολή αρχείων από ένα smartphone σε έναν υπολογιστή είναι επίσης απλή—ανοίξτε το μενού κοινής χρήσης, πατήστε Κοινή χρήση από κοντά και επιλέξτε τον υπολογιστή σας από τη λίστα των διαθέσιμων συσκευών.

Το Google Nearby Share λειτουργεί προς το παρόν μόνο με smartphone και tablet Android, αλλά η εταιρεία σχεδιάζει να προσθέσει περισσότερες συσκευές που υποστηρίζονται από την Google σε μελλοντικές ενημερώσεις. Επίσης, η εφαρμογή δεν είναι διαθέσιμη στην Ευρώπη — σύμφωνα με την Google, το Nearby Share υποστηρίζεται στις ΗΠΑ και σε επιλεγμένες περιοχές παγκοσμίως. Τέλος, οι συσκευές σας πρέπει να πληρούν τις ακόλουθες απαιτήσεις υλικού:

  • Υπολογιστής με 64-bit Windows 10 ή 11 (δεν υποστηρίζεται το ARM64)
  • Ένα smartphone ή tablet Android με Android 6.0 και νεότερη έκδοση
  • Και οι δύο συσκευές θα πρέπει να υποστηρίζουν Bluetooth και Wi-Fi, να συνδέονται σε ένα δίκτυο και να βρίσκονται σε απόσταση 16 ποδιών ή 5 μέτρων η μία από την άλλη.

Μπορείτε να κάνετε λήψη Nearby Share Beta για Windows από την επίσημη ιστοσελίδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *