Western Digital:  τερματίζει υπηρεσίες λόγω κυβερνοεπίθεσης

Western Digital:  τερματίζει υπηρεσίες λόγω κυβερνοεπίθεσης

 

Η Western Digital έχει κλείσει αρκετές από τις υπηρεσίες της μετά τον εντοπισμό παραβίασης της ασφάλειας στο δίκτυό της, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο γίγαντας της ψηφιακής αποθήκευσης.

Η διακοπή υπηρεσιών, που ανακοινώθηκε στις 2 Απριλίου, επηρεάζει τις υπηρεσίες cloud, διακομιστή μεσολάβησης, ιστού, ελέγχου ταυτότητας, email και ειδοποιήσεων push, συμπεριλαμβανομένων των My Cloud, My Cloud Home (Duo), My Cloud OS5, SanDisk Ibi και SanDisk Ixpand Wireless Charger.

Σε ένα δελτίο τύπου που εκδόθηκε στις 3 Απριλίου, η εταιρεία είπε ότι ανταποκρίνεται σε ένα συνεχιζόμενο περιστατικό ασφάλειας δικτύου που περιλαμβάνει ένα μη εξουσιοδοτημένο τρίτο μέρος που αποκτά πρόσβαση σε «έναν αριθμό» των συστημάτων της.

«Μετά την ανακάλυψη του συμβάντος, η Εταιρεία υλοποίησε προσπάθειες αντιμετώπισης περιστατικών και ξεκίνησε έρευνα με τη βοήθεια κορυφαίων εξωτερικών εμπειρογνωμόνων ασφαλείας και εγκληματολογίας. Αυτή η έρευνα βρίσκεται στα αρχικά της στάδια και η Western Digital συντονίζεται με τις αρχές επιβολής του νόμου», δήλωσε η WD.

Η εταιρεία εργάζεται για την αποκατάσταση των επηρεαζόμενων υπηρεσιών και υποδομών. Σε αυτό το σημείο της έρευνας, επιβεβαίωσε ότι οι χάκερ κατάφεραν πράγματι να αποκτήσουν πρόσβαση σε ορισμένους τύπους δεδομένων που ήταν αποθηκευμένα στα συστήματά της. Η φύση και το εύρος των παραβιασμένων δεδομένων προσδιορίζονται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *