Ο πιο επικίνδυνος και άπιαστος χάκερ της Ισπανίας βρίσκεται τώρα υπό κράτηση από την αστυνομία

Ο πιο επικίνδυνος και άπιαστος χάκερ της Ισπανίας βρίσκεται τώρα υπό κράτηση από την αστυνομία

Η αστυνομία στην Ισπανία συνέλαβε τον José Luis Huertas (γνωστός και ως “Alcaseca”, “Mango”, “chimichuri”), έναν 19χρονο που θεωρείται ως ο πιο επικίνδυνος χάκερ στη χώρα.

Ο Huertas θεωρείται υπεύθυνος για πολλαπλές κυβερνοεπιθέσεις υψηλού προφίλ και για τη δημιουργία μιας μηχανής αναζήτησης που ονομάζεται Udyat (το μάτι του Horus) που είναι αφιερωμένη στην πώληση κλεμμένων ευαίσθητων πληροφοριών σε μεγάλους αριθμούς.

Μια αστυνομική έρευνα που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2022 οδήγησε τελικά στον εντοπισμό και τη σύλληψη του νεαρού χάκερ, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως «σοβαρή απειλή για την εθνική ασφάλεια».

Στο σπίτι του Huertas και σε άλλες καταχωρημένες διευθύνσεις, οι πράκτορες επιβολής του νόμου κατέσχεσαν μεγάλες ποσότητες μετρητών, έγγραφα και υπολογιστές που θα βοηθήσουν στην ανακάλυψη της δραστηριότητας του χάκερ.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά από παραβίαση του δικτύου υπολογιστών του εθνικού δικαστικού συμβουλίου της Ισπανίας (CGPJ). Κατά τη διάρκεια αυτής της επίθεσης, ο χάκερ έκλεψε τα δεδομένα 575.000 φορολογουμένων και δημιούργησε μια βάση δεδομένων για να πουλήσει αυτές τις πληροφορίες σε άλλους εγκληματίες του κυβερνοχώρου.

Τα στοιχεία που φιλοξενούνται σε αυτήν την παράνομη υπηρεσία περιλαμβάνουν στοιχεία προσωπικής ταυτοποίησης, αριθμούς λογαριασμών, αριθμούς τραπεζών και πολλά άλλα.

Ο Χουέρτας κατηγορείται επίσης ότι υποδύθηκε τον Πάολο Βασίλε, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Gestevisión Telecinco/Mediaset España, και ότι του έκλεψε 300.000 ευρώ. Οι κατηγορίες περιλαμβάνουν επίσης επίθεση σε υψηλά κρατικά ιδρύματα και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *