Το WhatsApp θα προσθέσει σύντομα τρία νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας

Το WhatsApp θα προσθέσει σύντομα τρία νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας

H Meta έχει ανακοινώσει ότι θα προσθέσει τρεις νέες δυνατότητες ασφαλείας στο WhatsApp τους επόμενους μήνες. Τα νέα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν Προστασία λογαριασμού,Επαλήθευση συσκευής, και Αυτόματοι Κωδικοί Ασφαλείας. Αυτές οι δυνατότητες θα συνοδεύουν ήδη υπάρχοντα χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως η επαλήθευση σε δύο βήματα, τα κρυπτογραφημένα αντίγραφα ασφαλείας από άκρο σε άκρο και η κρυπτογραφημένη ανταλλαγή μηνυμάτων.

Με την Προστασία λογαριασμού, το WhatsApp θα σας ζητήσει τώρα να επαληθεύσετε στην παλιά σας συσκευή ότι προσπαθείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή σε μια νέα συσκευή. Η Meta δεν εξήγησε τι συμβαίνει εάν χάσετε την παλιά σας συσκευή, αλλά πιθανώς, αυτό δεν θα σας εμποδίσει να εγκαταστήσετε μια νέα συσκευή. Ο νέος έλεγχος ασφαλείας έχει σχεδιαστεί για να παρέχει λίγο περισσότερη ασφάλεια.

Με την Επαλήθευση συσκευής, το Meta εκτελεί ελέγχους στο παρασκήνιο για να επαληθεύσει ότι πραγματικά στέλνετε μηνύματα. Η εταιρεία είπε ότι ο κύριος λόγος για την προσθήκη αυτής της δυνατότητας ήταν η προστασία από ανεπίσημους πελάτες WhatsApp. Είπε ότι οι ψεύτικοι πελάτες WhatsApp μπορούν να κλέψουν τα κλειδιά ελέγχου ταυτότητας για να στείλουν spam. Με τις Επαληθεύσεις Συσκευών, οι χρήστες θα απολαμβάνουν περισσότερη ασφάλεια χωρίς να χρειάζεται να κάνουν τίποτα.

 Η τελευταία νέα προσθήκη είναι οι Αυτόματοι Κωδικοί Ασφαλείας. Αυτή η δυνατότητα χρησιμοποιεί κάτι που ονομάζεται Διαφάνεια κλειδιού. Αυτό ελέγχει αυτόματα ότι έχετε ασφαλή σύνδεση με το άτομο με το οποίο συνομιλείτε. Θα μπορείτε να πλοηγηθείτε στην καρτέλα κρυπτογράφησης στο WhatsApp τους επόμενους μήνες για να δείτε εάν οι συνομιλίες είναι ασφαλείς.

Δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα οι τελικοί χρήστες για να αποκτήσουν αυτές τις νέες δυνατότητες, απλώς περιμένετε υπομονετικά καθώς το Meta θα τις κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *