Εμφανίστηκε ένας χάκερ που ισχυρίζεται ότι παραβίασε το δίκτυο της Western Digital

Εμφανίστηκε ένας χάκερ που ισχυρίζεται ότι παραβίασε το δίκτυο της Western Digital

Η Western Digital εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τις συνέπειες της  παραβίασης του δικτύου της που συνέβη στα τέλη Μαρτίου. Την Πέμπτη, ένα άτομο που ισχυρίζεται ότι ήταν μέρος αυτής της κυβερνοεπίθεσης εμφανίστηκε, δήλωσε  ότι οι χάκερ πήραν 10 TB δεδομένων από τη Western Digital.

Ο χάκερ μοιράστηκε ένα αρχείο που ήταν ψηφιακά υπογεγραμμένο με το πιστοποιητικό υπογραφής κωδικού της Western Digital, δείχνοντας ότι μπορούσαν πλέον να υπογράφουν ψηφιακά αρχεία για να μιμηθούν τη Western Digital. Δύο ερευνητές ασφαλείας εξέτασαν επίσης το αρχείο και συμφώνησαν ότι είναι υπογεγραμμένο με το πιστοποιητικό της εταιρείας.

Ο χάκερ ισχυρίζεται ότι θέλουν να τους πληρώσουν λύτρα με «ελάχιστο 8 νούμερο» ποσό από τη Western Digital, διαφορετικά θα δημοσιοποιήσουν τα δεδομένα που συνέλεξαν. Το άτομο λέει ότι ορισμένα από τα δεδομένα προέρχονται από πελάτες της εταιρείας, αλλά δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι μπορεί να συμπεριληφθεί.

Ένας εκπρόσωπος της Western Digital δεν σχολίασε τους ισχυρισμούς του χάκερ όταν ρωτήθηκε σχετικά. Η εταιρεία ήταν μέχρι στιγμής πολύ ασαφής σχετικά με το τι ακριβώς συνέβη όταν παραβιάστηκε το δίκτυό της. Η υπηρεσία διαδικτυακής αποθήκευσης My Cloud ήταν εκτός λειτουργίας για περίπου 10 ημέρες αυτόν τον μήνα, αλλά αποκαταστάθηκε πλήρως νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Το διαδικτυακό του κατάστημά, ωστόσο, είναι ακόμα εκτός σύνδεσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *