Samsung Exynos 2400: θα  φέρει μια τεράστια αύξηση στην απόδοση της GPU

Samsung Exynos 2400: θα  φέρει μια τεράστια αύξηση στην απόδοση της GPU

Η Samsung φέρεται να εργάζεται πάνω σε ένα νέο κορυφαίο chipset, το οποίο αναμένεται να ονομάζεται Exynos 2400. Σύμφωνα με έναν χρήστη του  Twitter, το SoC θα ενσωματώσει μια νέα μονάδα γραφικών βασισμένη σε RDNA2 με 6WGP. Αυτό έχει τέσσερις φορές τις υπολογιστικές μονάδες της GPU Xclipse 920 στο Exynos 2200.

Το WGP σημαίνει “επεξεργαστής ομάδας εργασίας” και αποτελεί μέρος της αρχιτεκτονικής RDNA που αναπτύχθηκε από την AMD. Ένα WGP περιλαμβάνει 2 υπολογιστικές μονάδες στη νέα λύση RDNA2, που σημαίνει ότι λαμβάνουμε 12 συνολικά. Εν τω μεταξύ, η προηγούμενη GPU είχε μόνο 3CU. Προφανώς, πράγματα όπως η ταχύτητα ρολογιού και η αρχιτεκτονική θα παίξουν επίσης ρόλο στη συνολική απόδοση, αλλά είναι απίθανο να αλλάξουν δραματικά.

Η Samsung συνεργάζεται με την AMD και τους προγραμματιστές παιχνιδιών για την εφαρμογή τεχνολογιών ανίχνευσης ακτίνων στα πιο πρόσφατα τσιπ της. Ένα από τα πρώτα παιχνίδια υποτίθεται ότι ήταν το Diablo: Immortal για Android, αλλά μέχρι σήμερα, τα smartphone με Exynos 2200 δεν μπορούν να εκτελέσουν την υψηλότερη ρύθμιση γραφικών του τίτλου.

Νωρίτερα οι  εκθέσεις έδειχναν ότι το Exynos 2400 θα έχει CPU 10 πυρήνων με έναν βασικό πυρήνα Cortex-X4, δύο μονάδες Cortex-A720 σε υψηλότερη συχνότητα, τρεις ακόμη πυρήνες Cortex-A720 με με χαμηλότερο χρονισμό και τέσσερις πυρήνες Cortex-A520 που εξοικονομούν ενέργεια.

Το Exynos 2400 μπορεί να τροφοδοτεί τη σειρά Galaxy S24, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του επόμενου έτους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *